Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Valeriu Zgonea s-a întâlnit cu Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România
UNICEF promovează drepturile copilului
Preşedintele Camerei Deputaţilor a apreciat disponibilitatea, expertiza şi sprijinul oferite
Ionela PREDESCU ,27 februarie 2013,21:32 nr. afisari:3944

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avut ieri o întrevedere cu Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România.În cadrul discuţiilor au fost analizate aspecte privind colaborarea interinstituţională şi coordonarea eforturilor în abordarea eficientă a strategiei naţionale în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului.
Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a apreciat disponibilitatea, expertiza şi sprijinul oferite de reprezentantul UNICEF în Romania, în vederea cooperării la nivelul comisiilor parlamentare, pentru atingerea tuturor obiectivelor programului de ţară al UNICEF pentru România.

Parlamentul României consideră foarte important faptul că UNICEF se implică activ în colaborarea interinstituţională, cu scopul de a promova drepturile copilului. Problema copiilor reprezintă o temă de maximă importanţă pentru societatea noastră în actualul context. Împreună trebuie să găsim noi mijloace de sprijinire a copiilor, mai ales a acelora ai căror părinţi lucrează în străinătate, aceştia reprezentând o prioritate pentru care trebuie să avem o atenţie deosebită. Având în vedere recentele alegeri parlamentare din România şi faptul că parlamentari noi fac parte din comisiile de specialitate, vom propune familiarizarea acestora cu procedurile legislative în domeniul respectării drepturilor copilului prin difuzarea manualului pentru parlamentari privind protecţia copilului, elaborat de UNICEF şi Uniunea Interparlamentară.
Valeriu Zgonea

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat faptul că în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor funcţionează o subcomisie pentru protecţia copilului, care are pe lista priorităţilor legislative pentru anul 2013 un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Acest proiect urmează să fie aprobat de Guvern şi transmis spre dezbatere Parlamentului. Totodată, au fost stabilite mai multe priorităţi în domeniul protecţiei copilului la nivel guvernamental, care vor constitui obiectul discuţiilor în cadrul comisiilor parlamentare de specialitate.

Valeriu Zgonea a subliniat necesitatea cooperării cu autorităţile publice, societatea civilă, organizaţiile internaţionale şi sectorul privat pentru promovarea drepturilor copilului şi reducerea disparităţilor, la nivel naţional şi local.
În acest context, Reprezentantul UNICEF în România a pus accent pe dezvoltarea capacităţii instituţionale, în special la nivel local, pentru îmbunătăţirea accesului copiilor marginalizaţi la educaţie, a dezvoltării educaţionale timpurii, a serviciilor publice de protecţie socială şi de sănătate.

Parlamentul României va continua dialogul şi cooperarea cu UNICEF în abordarea iniţiativelor şi proiectelor desfăşurate în favoarea copiilor, precum şi în promovarea politicilor şi consolidarea bunelor practici din domeniul protecţiei drepturile copiilor în România, aşa cum s-a prevăzut şi în protocolul semnat, la 20 noiembrie 2012, între Camera Deputaţilor şi reprezentanţa UNICEF în România.
Preşedintele Camerei Deputaţilor

 
Curs valutar BNR - 19-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj