Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Liderul de sindicat de la Hidroserv Mehedinţi, pus pe lista de disponibilizări
Iulian Gogonea ,5 decembrie 2013,00:06 nr. afisari:5209

Liderul de sindicat de la Hidroserv Mehedinţi, Nicoleta Gîdea, se află deja pe lista celor 116 angajaţi care au început de luni să primească preavizele de concediere. Sindicaliştii consideră  că aceste disponibilizări s-au făcut şi se fac fără o evaluare profesională.  

Nicoleta Gîdea, preşedintele Sindicatului Hidroserv Porţile de Fier, lucrează din 2008 la Hidroserv, acum pe un post de tehnician în cadrul biroului tehnico-ofertare.

Nu ştiu cine mi-a evaluat mie competenţele profesionale, nu am fost chemată la niciun concurs, din câte ştiu eu nimeni nu mi-a făcut nicio evaluare asupra aptitudinilor mele profesionale.
Spune Nicoleta Gîdea

Aceasta a intrat în conflict cu conducerea societăţii atunci când, ca simplu angajat, a cerut în luna iulie a.c. să i se comunice în scris criteriile în baza cărora s-au acordat primele de concediu care, potrivit contractului colectiv de muncă, se achită cu 5 zile înainte de intrarea angajatului în concediu.

Au început să acorde aceste prime de vacanţă pentru ianuarie, iar după aceea au sărit direct la luna iulie şi o parte din mai, din câte ştiu. Înţeleg că societatea trece prin momente grele, dar nu este normal sa se aloce banii preferenţial şi mai ales ca, printre cei care au beneficiat, sunt persoanele care au semnat, adică actualul director Petre Truşcă şi fostul director economic al societăţii. Probabil a fost o coincidenţă fericită pentru ei deoarece s-au regăsit pe lista celor care au luat ajutoarele de concediu.
Spune Nicoleta Gîdea

Aceasta a revenit şi în luna octombrie cu o adresă în care le preciza că au depăşit termenul legal de a răspunde unei adrese înaintate către o societate/instituţie, dar nici de această dată societatea nu a catadicsit să-i răspundă.

Am depus prima adresa în luna iulie şi am revenit cu o alta adresă în luna octombrie, dacă era totul corect şi legal aşa cum susţin e , de ce nu mi-au dat un răspuns scris? Este normal să aştepţi ca cetăţean al acestei ţări, cu atât mai mult, ca angajat al acestei societăţi, luni de zile un răspuns? Dacă totul a fost corect ar trebui să existe transparenţă, dar sunt persoane acolo care au considerat lipsă de bun simţ şi tupeu din partea mea că am cerut nişte lămuriri. În situaţia mea sunt foarte mulţi salariaţi care nu şi-au primit acest ajutor de concediu, dar care, de teama repercusiunilor, a pierderii locului de muncă, nu vorbesc, le este teamă, au familie, au şi o anumită vârstă, mai greu şi-ar găsi un loc de muncă în Drobeta Turnu Severin.
Mai declară Nicoleta Gidea

Directorul Sucursalei Hidroserv Porţile de Fier, Petre Truşcă, neagă că ar fi semnat statele pentru acordarea acestor prime de concediu şi că ar fi primit vreo sumă de bani pe concediul efectuat anul acesta. În privinţa disponibilizării, Petre Truşcă spune că au fost desfiinţate toate posturile de tehnician şi că nu are nicio legătură cu activitatea sindicală a acesteia. Cristinel Popescu, preşedintele Sindicatului Porţile de Fier şi vicepreşedintele Federaţiei Univers, cunoscut pentru conflictele pe care sindicatul său le-a avut cu administratorul judiciar Remus Borza, spune că a fost ameninţat direct de către conducerea societăţii Hidroserv pentru „ieşirile în decor”.

Mi s-a comunicat că voi avea de suferit. Postul meu pentru situaţii de urgenţă a fost desfiinţat, nu ştiu ce vor face cu mine.
Spune Cristinel Popescu, care nu se află pe lista disponibilizaţilor

 
Curs valutar BNR - 18-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj