Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Cai verzi pe pereţi sau vorbă care va deveni faptă?
Duicu promite parc industrial la Mehedinţi! Să-l credem?
Preşedintele CJ Mehedinţi, «baronul» PSD Adrian Duicu, susţine că are ca obiectiv înfiinţarea unui parc industrial în Drobeta - Turnu Severin. Asta însă numai după terminarea etapei de regionalizare a ţării. Şi «înaintaşii» lui Duicu au făcut astfel de promisiuni, în nenumărate rânduri…
Iulian GOGONEA ,3 aprilie 2013,21:23 nr. afisari:4564

Înfiinţarea unui parc industrial în judeţul Mehedinţi, mai exact în Drobeta - Turnu Severin, rămâne un obiectiv încă nerealizat. Pragmatic vorbind, putem spune că, de-a lungul anilor, politicienii ori reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale au promis cai verzi pe pereţi. Contactat telefonic în această privinţă, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, ne-a declarat că ia negreşit în calcul înfiinţarea unui astfel de parc, dar după încheierea etapei de regionalizare a ţării.

După regionalizare voi face toate demersurile pentru înfiinţarea unui parc industrial la Severin. Mă voi ţine de cuvânt, pentru că este unul dintre obiectivele mele, însă, vă repet, după regionalizare.
Adrian Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi

Şi prefectul Nicolae Drăghiea crede că tot regionalizarea stă, într-un fel, în calea înfiinţării unui parc industrial în judeţ.

Înfiinţarea unui parc industrial implică o serie de proceduri, e vorba de documentaţie, aprobări, terenuri şi alte condiţii. Acum, cu pregătirea în vederea regionalizării, eu cred că e greu să se demareze ceva în acest sens. Dar cred că, după regionalizare, Consiliul Judeţean Mehedinţi va lua această iniţiativă.
Prefectul Nicolae Drăghiea

Se vorbeşte de parc industrial în judeţ din 1998

Fostul senator liberal şi candidat în două rânduri fără success la Primăria Severinului Ion Sârbulescu a spus că ideea înfiinţării unui parc industrial în Severin datează din 1998, de pe timpul când deputatul liberal Viorel Palaşcă era prefect, însă conducerea de atunci a Primăriei Severinului, în frunte cu fostul primar Constantin Dinu, nu a dorit nici să audă de o asemenea investiţie. Ulterior, în campanile electorale eşuate pentru Primăria Severinului, Ion Sârbulescu anunţa că are în plan un astfel de proiect. Zona industrială vizată de Sârbulescu ar fi fost terenurile  din apropierea termocentralei Romag-Termo, pentru că aici există toate utilităţile: apă caldă, căldură, curent electric, canalizare etc.

Sârbulescu vobea de înfiinţarea de sere, de crescătorii de curcani, de unităţi de producţie cu multe locuri de muncă, sute de locuri de muncă. Toate acestea ar fi fost posibile, în opinia lui Sârbulescu, numai în urma unei  asocieri  între primăriile din Izvorul Bârzii, Malovăţ, Brezniţa de Ocol. Şimian şi Drobeta - Turnu Severin. Sârbulescu n-a fost ales primar, iar edilul-şef votat de severineni, Constantin Dinu, şi-a văzut de treaba lui. Ulterior, când în locul lui Dinu severinenii l-au ales primar pe Constantin Gherghe, problema parcului industrial a fost reluată. Gherghe împreună cu preşedintele CJ Mehedinţi din mandatul trecut, Marius Bălu, chiar au vizitat o altă locaţie, un teren de circa 10 hectare în zona Dudaşul Cerneţului, stabilind că este perfectă pentru înfiinţarea unui parc industrial.

Avem toate utilităţile posibile aici şi îl putem pune la dispoziţia CJ Mehedinţi pentru a crea o platformă industrială cu circa  700 de locuri de muncă.
Primarul Gherghe

Înfiinţarea unui parc industrial este extrem de necesară pentru toată populaţia judeţului şi nu numai. Avem astfel posibilitatea de a facilita societăţile comerciale pentru a-şi extinde afacerile şi automat se vor crea noi locuri de muncă. În maxim două săptămâni, dacă oamenii de afaceri mehedinţeni se vor arăta interesaţi de înfiinţarea acestui parc industrial, aceştia vor putea depune scrisori de intenţie pentru ocuparea unor spaţii în acest parc industrial.
Declara atunci şi fostul preşedinte al CJ Mehedinţi Marius Bălu

Prin martie 2011 a avut loc, la Severin, o reuniune pe acest subiect la care a participat şi directorul general al Parcului Industrial Craiova, Marin Nicoli.
Acesta a punctat atunci că marele avantaj al Mehedinţiului şi al Severinului este fluviul Dunărea. Toţi cei prezenţi au aplaudat luările de cuvânt, însă ulterior nu s-a făcut nimic concret pentru realizarea efectivă a obiectivului mult trâmbiţat.

 
Curs valutar BNR - 20-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj