Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Şedinţă la CJ Dolj
Marcel Marcea: «Agricultorii doljeni plătesc impozite prea mari»
Consilierul a cerut modificarea preţului mediu al cerealelor stabilit la nivelul judeţului Dolj
Ana - Maria CONSTANTINESCU ,29 august 2013,01:29 nr. afisari:5002

Consilierii judeţeni s-au întrunit ieri în şedinţa ordinară pe luna în curs. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte privind aprobarea evaluării managementului unor instituţii ale Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, dar şi rectificări bugetare.
Una dintre rectificările bugetare a fost aprobată la Camera Agricolă Dolj. Bugetul instituţiei a fost suplimentat cu suma de 38.000 de lei, pentru plata titlurilor executorii prevăzute prin hotărâri judecătoreşti. Este vorba de plata unor restanţe salariale.
Înainte de aprobarea acestui punct, consilierul judeţean Marcel Marcea (PDL) a atras atenţia asupra faptului că agricultorii din Dolj plătesc taxe mai mari decât ar trebui pentru grâu, porumb sau floarea-soarelui.

La începutul anului am stabilit un preţ mediu al produselor agricole în funcţie de care se plăteşte impozit. Acest preţ însă nu este nici măcar apropiat de cel actual. La grâu am stabilit un preţ mediu de 0,98 lei şi e 0,6 lei, la porumb am stabilit un preţ de 1,5 şi e 0,5 lei. Practic, ţăranul din Dolj plăteşte impozit pentru un preţ mai mare decât cel cu care îşi vinde marfa. Nu mi se pare corect. Ar trebui să facem o rectificare a preţurilor.
A declarat Marcel Marcea

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a afirmat că are cunoştinţă despre această situaţie, dar că în acest moment nu există o soluţie legală.

Ne vin semnale din foarte multe zone ale judeţului. Sunt mulţi oameni care se plâng de acest lucru. După ce am discutat cu Direcţia Agricolă şi nu am ajuns la niciun rezultat, am luat legătura cu cei de la Ministerul Finanţelor. Aceştia ne-au transmis că nu se poate face corecţie în timpul exerciţiului financiar. După preţul dat de noi s-a făcut bugetul judeţean, apoi cel naţional şi s-ar crea o avalanşă.
Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj

Consilierul Marcel Marcea a afirmat că cei de la Consiliul Judeţean Alba au reuşit să găsească o modalitate pentru a modifica preţul. Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a conchis spunând că se va căuta o soluţie legală pentru modificarea preţului cerealelor.

 
Curs valutar BNR - 18-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj