Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Adăpost pentru 500 de câini comunitari
LOV: Pe 1 mai se termină lucrările
Adăpostul a fost ridicat cu suma de 2,8 milioane lei de Primăria Craiovei
Ionela PREDESCU ,24 aprilie 2013,20:21 nr. afisari:2309

Municipalitatea craioveană a construit un adăpost pentru 500 de câini comunitari, în apropiere de localitatea Breasta, care va fi dat în folosinţă la jumătatea lunii mai. Valoarea lucrărilor se ridică  la suma de 2,8 milioane lei. Primarul muncipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, care a vizitat şantierul, a afirmat că valoarea lucrărilor este destul de mare, însă a trebuit respectată legislaţia în domeniu, deşi la buget nu sunt bani suficienţi nici pentru hrana bolnavilor. Edilul-şef al Băniei le-a transmis reprezentanţilor asociaţiilor de protecţie a animalelor că s-a luat deja legătura cu mai multe cantine, inclusiv cu penitenciarele, şi câinii vor fi trataţi corespunzător.

M-am întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor de protecţia animalelor, care se plângeau că nu îi lăsăm să vină să vadă adăpostul, şi le-am explicat că în această perioadă nu se intră în şantier decât cu aprobarea noastră, dar presa a relatat în ce stadiu este adăpostul. Pe 1 mai se termină lucrările, după care o să mai dureze circa două săptămâni cu preluarea de către Primărie, angajarea oamenilor, utilarea, iar după vom începe să strângem câinii.
Lia Olguţa Vasilescu

Primarul Craiovei a mai spus că le-a cerut celor de la protecţia animalelor să nu se opună strângerii câinilor de pe străzi, ci, din contră, să ajute autorităţile să identifice cu prioritate câinii agresivi, care au muşcat persoane şi pe cei care se află în zona grădiniţelor.

Au înţeles şi ei că este şi spre binele câinilor să fie luaţi din stradă, dar mai ales al oamenilor, să nu mai fie muşcaţi. Unele asociaţii ne vor ajuta cu hrană, precum şi în activitatea de sterilizare a câinilor din curţile oamenilor, pentru că degeaba luăm câinii de pe străzi şi îi sterilizăm dacă oamenii care au câini în curţi aruncă puii în stradă. Şi atunci oamenii trebuie să înţeleagă că înainte de apariţia legii, care va prevedea o taxă foarte mare pentru cei care au câini nesterilizaţi, oamenii trebuie să îi castreze. Altfel, degeaba strângem noi câinii de pe străzi, dacă aceia care au câini în curţi aruncă puii în stradă.
Olguţa Vasilescu

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj