Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Preşedintele Camerei Comunelor din Marea Britanie vine la Craiova
Ion Prioteasa: «De 20 de ani nu a mai fost o vizită de stat în judeţul Dolj»
John Bercow va fi primul oaspete al Muzeului de Artă, după reabilitarea clădirii
Ana - Maria CONSTANTINESCU ,29 mai 2013,22:54 nr. afisari:2122

Preşedintele Camerei Comunelor a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, John Bercow, efectuează în aceste zile o vizită oficială în România. Ieri, Bercow s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi cei doi preşedinţi ai Camerelor Parlamentului. Acesta a susţinut un discurs în plenul Camerei Deputaţilor şi a fost distins cu “Colanul Camerei Deputaţilor”.
Astăzi, John Bercow efectuează o vizită oficială la Craiova, unde va avea întrevederi cu preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi primarul Craiovei.

Practic, avem de a face cu o vizită de stat, de 20 de ani nu a mai fost o vizită de stat în judeţul Dolj. De data aceasta, preşedintele Camerei Comunelor din Regatul Unit şi ambasadorul Marii Britanii şi al Irlandei de Nord ne vor vizita, însoţiţi şi de alte personalităţi şi, bineînţeles, omologi români, în frunte cu domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
Ion Prioteasa

Tot astăzi, Bercow va participa la inaugurarea Pieţei “Wiliam Shakespeare” din Craiova. Este vorba de esplanada Teatrului Naţional “Marin Sorescu”. Aleşii locali au, pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, înfiinţarea Pieţei “William Shakespeare”. Decizia a fost luată ca urmare a organizării Festivalului Internaţional “Shakespeare”, pe care Craiova îl găzduieşte de mai mulţi ani.

Municipiul Craiova a devenit, pe parcursul anilor, scenă pentru prestigiosul Festival Internaţional «Shakespeare», eveniment cultural de excepţie, care a reunit, într-o ofertă de spectacole abundentă, actori de renume mondial, regizori consacraţi, oameni de cultură, artişti de pe mai multe continente, lansări de carte, colocvii, simpozioane şi expoziţii. Astfel, se reuşeşte în Craiova păstrarea unui standard cultural ridicat la nivel internaţional. Festivalul Internaţional «Shakespeare» a reprezentat pentru Teatrul Naţional «Marin Sorescu» o deschidere culturală fantastică, devenind astfel, pe parcursul celor opt ediţii, un simbol cultural şi arhitectural al Olteniei.
Se arată în fundamentarea proiectului de hotărâre privind atribuirea denumirii Piaţa “William Shakespeare” pentru esplanda Teatrului Naţional “Marin Sorescu”, proiect iniţiat de primarul Lia Olguţa Vasilescu

După această inaugurare, preşedintele Camerei Comunelor a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, John Bercow, va vizita fabrica de motoare Cummins Generators.

Firma vine de acolo, din Marea Britanie, sunt circa 700 de oameni care lucrează aici şi sperăm ca reprezentanţii acestei companii să tragă după ei şi alţi investitori.
Ion Prioteasa

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj