Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
FACILITĂŢI PENTRU INVESTITORII DIN SLATINA
Dragoş OSTROVEANU ,16 decembrie 2013,23:25 nr. afisari:4460

În ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Slatina pe ordinea de zi au fost supuse votului 20 de proiecte de hotărâre.Pentru S.C. Industrial Parc S.A. s-au aprobat trei proiecte de hotărâri: indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea spaţiului cu destinaţia de parc industrial, facilităţile care vor fi acordate viitorilor investitori precum şi ajutorul de stat pentru teren.Primul proiect se referă la studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici referitor la parcul industrial din zona comunei Milcov. Prin acest studiu şi prin aprobarea indicatorilor s-a realizat: parcelarea şi poziţionarea terenurilor concesionate din cele 30 de hectare, aprobarea modului tehnic de racordare la utilităţi şi aducerea utilităţilor la parcul industrial, crearea căilor de acces la parc şi în interiorul său, etc.

Al doilea proiect se referă la acordarea de facilităţi investitorilor care vor concesiona teren din parc: scutirea de la plata taxelor şi impozitelor locale şi de obţinere a autorizaţiilor de costrucţie.Al treilea proiect se referă la acordarea unui ajutor societăţii pentru realizarea investiţiilor planificate în cadrul studiului de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici (prima hotărâre de consiliu local). Sprijinul financiar este asigurat de Consiliului Local Slatina şi S.C. LOCTRANS S.A.

În cursul lunii decembrie se va depune la M.D.R.A.P. cererea şi dosarul aferent în vederea obţinerii certificatului de parc industrial. Fără aprobarea primului şi celui de al trei-lea proiect de hotărâre nu se puteau depune la minister documentele avizării. Directorul general al S.C. Industrial Parc S.A.

Ciprian Chiţoiu, cu ocazia şedinţei de consiliu local, a declarat:
Am făcut studiul de fezabilitate, fiind un aspect şi o condiţie foarte importantă. Prin şedinţa de consiliu local de azi s-au aprobat indicatorii acestui studiu de fezabilitate. Suntem chiar mai avansaţi faţă de graficul propus iniţial.

Având în vedere cele realizate până acum primarul slătinean speră ca în prima jumătate a anului 2014 să primească certificatul pentru parcul industrial slătinean.

Minel Prina a declarat:
Eu zic că procedura de obţinere de certificat pentru parcul industrial decurge foarte bine şi s-ar putea ca termenul de 1 aprilie să fie chiar devansat. Încercăm să creăm prin acest parc industrial facilităţi pentru investitori. Pe lângă aceasta, vom duce utilităţile în zonă. Putem fi destul de atractivi şi să concurăm cu principalele parcuri industriale din zonă.

Edilul slătinean şi-a exprimat speranţa înfinţării a 1.000 de locuri de muncă în acest parc industrial.Ceea ce este de fapt important este crearea de locuri de muncă prin investiţii şi dezvoltare economico-industrială.

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj