Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Rectificari bugetare cu plus la institutiile CJ Dolj
Aleşii judeţeni au aprobat ieri şi tăierea unor posturi vacante
Ana - Maria CONSTANTINESCU ,30 iulie 2013,01:25 nr. afisari:3651

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj s-a întrunit ieri în şedinţa ordinară pe luna în curs. Aleşii judeţeni au avut de votat mai multe proiecte de hotărâre privind modificarea organigramelor unor instituţii din subordinea CJ sau modificări în bugete. Una dintre rectificările bugetare votate a vizat suplimentarea veniturilor Camerei Agricole Dolj, acolo unde angajaţii nu şi-au mai încasat salariile integral din luna martie. Astfel, pentru cheltuieli curente, bugetul Camerei Agricole Dolj a fost suplimentat cu 415.000 lei, iar pentru plata titlurilor executorii prevăzute prin hotărâri judecătoreşti, cu 38.000 de lei. Aceste sume au fost alocate prin transfer de la bugetul de stat către bugetul local, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Este un lucru bun, pentru că din luna martie nu s-au mai luat salariile la Camera Agricolă şi cred că aceşti oameni merită să îşi ia salariile, au făcut proiecte pe fonduri europene, au muncit mult. Ministerul Agriculturii a luat o decizie foarte bună.
A spus Florinel Stancu, consilier judeţean

Tot în cadrul şedinţei de ieri, aleşii judeţeni au aprobat alocarea sumei de 160.000 de lei Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, pentru premierea elevilor cu rezultate deosebite la învătătură. Între aceştia şi cei care au absolvit bacalaureatul cu nota 10.

În acest an, numărul premiilor I, II, III a crescut faţă de anii precedenţi, la fel şi numărul menţiunilor şi menţiunilor speciale. În total sunt 95 - 96 de premii la nivelul judeţului Dolj, la nivel naţional, şi avem şi patru rezultate de excepţie la nivel internaţional.
Daniela Tarniţă, consilier judeţean

Noi suntem mulţumiţi, la nivelul Inspectoratului Şcolar, de rezultatele obţinute în această vară, din acest an şcolar, iar ceea ce aţi votat dumneavoastră este o recunoaştere a acestor performanţe.
Georgică Bercea, consilier judeţean, inspector şcolar general al ISJ Dolj

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că în acest an vor fi premiaţi şi elevii cu rezultate deosebite la sport:
Vom ajunge şi în partea a doua a anului să venim cu o nouă hotărâre de Consiliu pentru cei mai merituoşi din domeniul sportului. Suntem foarte bucuroşi şi am dori să dăm cât mai mulţi bani, să avem cât mai mulţi copii care câştigă olimpiade.  

Bani pentru aeroport

Rectificare de buget şi la Aeroportul Craiova. Conducerea regiei vrea să achiziţioneze, între altele, o scară pentru îmbarcare/debarcare pasageri, datorită creşterii numărului pasagerilor.
Cea mai arzătoarea achiziţie este cea a unui ambulift, un dispozitiv pentru urcarea şi coborârea din avion a pasagerilor cu mobilitate redusă şi a persoanelor cu handicap. Aproape 60 de miliarde de lei vechi au ajuns la Aeroportul Craiova prin returnare de TVA.

Aceşti bani se datorează unui control care a fost efectuat de Curtea de Conturi, care a constatat că banii aprobaţi către etapa I de dezvoltare a Aeroportului din Craiova şi au ajuns la acesta, Aeroportul trebuia să se comporte ca o societate comercială şi să-şi ceară TVA-ul de la Direcţia de Finanţe. Direcţia de Finanţe n-a vrut să dea bani aşa cu uşurinţă şi de trei ani a existat această dispută între Curtea de Conturi şi Direcţia Finanţelor Publice şi, în sfârşit, am stat la coadă aşa cum se procedează la calculator, ne-a venit rândul şi avem aceşti bani cu care rezolvăm o serie de probleme foarte importante la Aeroport. Am fost prezenţi noi acolo când am văzut persoane cu handicap, cu scaune cu rotile, care au fost luate de salariaţii noştri de la Aeroport, dar în lume nu se mai procedează aşa. Este un lift care îi ridică şi pe aceşti oameni, ridică şi cateringul.
A afirmat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa

Aparatură nouă la Spitalul Judeţean

Consilierii judeţeni au aprobat ieri şi transmiterea aparaturii medicale achiziţionate de Consiliul Judeţean de Urgenţă către Spitalul de Urgenţă din Craiova. Este vorba de un aparat rx dentar în valoare de 39.618 lei şi o maşină de developat umedă, în valoare de 17.236 de lei. De curând, Consiliul Judeţean a adus la Spital şi un laparoscop performant pentru Secţia de Urologie. Aleşii judeţeni au ridicat şi problema lipsei dotărilor în alte secţii.

La clinica de ortopedie, la momentul acesta, toate aparatele de anestezie sunt casate de Ministerul Sănătăţii, în general trebuie făcute cele două săli de operaţii, în care se efectuează opt - 10 operaţii zilnic. În momentul acesta, efectiv, Clinica de Ortopedie şi Traumatologie împrumută un aparat de anestezie din Urgenţă. A fost dus la etajul şase şi tot ce înseamnă urgenţă se oprează la etajul şase, pentru că sunt în această situaţie. Orice operaţie care durează o oră, două sau trei, fără anestezie nu se poate. Poate că în următoarea perioadă ne vom apleca şi asupra altor astfel de situaţii deosebit de stringente.
A declarat Daniela Tarniţă, consilier judeţean

Grija noastră - şi acum, şi în următorii ani - rămâne exact acest domeniu al sănătăţii. De circa doi ani noi am trecut la o nouă fază, în care, dincolo de reparaţii şi reabilitări, am avut discuţii permanente cu toate secţiile şi, într-adevăr, ceea ce spuneţi dumneavoastră am constatat şi noi. Acest lucru se află în desfăşurare pentru că în acest moment sunt încă şapte licitaţii care trebuie să fie evaluate, iar într-una dintre aceste licitaţii se găseşte şi pentru clinica de ortopedie acest aparat fără de care nu se pot face operaţiile.
Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj

Pe lângă rectificările bugetare cu plus, consilierii judeţeni a trebuit să voteze şi modificarea organigramelor de la instituţiile din subordinea CJ Dolj. Asta pentru că ieri a fost ultima zi, potrivit OUG 77/ 2013 privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice. Reduceri de posturi nu au fost făcute la toate aceste instituţii, unele rămânând cu aceeaşi cifră.

Ordonanţa 77 vorbeşte de reducerea posturilor vacante din instituţiile publice, la fel cum sunt şi Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate. Dar sigur există o serie de excepţii, vorbim de 20 de excepţii, la fiecare instituţie aceste excepţii aplicându-se diferenţiat, la unele s-au putut păstra anumite posturi, la altele nu.
Florin Stancu, administrator public al judeţului Dolj

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj