Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Chinezii ar putea investi la Dolj
Preşedintele CJ Dolj: «Cu aceste terenuri din jurul Aeroportului din Craiova, cu Parcul Industrial, oferim cele mai bune condiţii din România»
Ana - Maria CONSTANTINESCU ,12 iulie 2013,01:27 nr. afisari:3875

Săptâmâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a participat la Forumul reprezentanţilor autorităilor locale din China şi ţări din Europa Centrală şi de Est, organizat la Chongqing.
În cadrul întâlnirilor pe care le-a avut în China, Ion Prioteasa a prezentat oportunităţile de afaceri pe care companiile chineze le-ar putea găsi în judeţul Dolj.
De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj le-a arătat deschiderea autorităţilor locale pentru sprijinirea investitorilor care creează noi locuri de muncă.

Săptămâna trecută am fost onorat să particip la o vizită oficială în China la care a fost prezent şi prim-ministrul Victor Ponta, dar şi câţiva membri ai Guvernului României. Am făcut parte din această delegaţie alături de alţi patru preşedinţi de consilii judeţene, fiind prezenţi la Forumul reprezentanţilor autorităţilor locale din China şi ţări din Europa Centrală şi de Est. La această întâlnire importantă, care s-a desfăşurat la Chongqing, au mai participat reprezentanţi din 16 state central-europene şi de est. De asemenea, am luat parte la convorbirile purtate cu reprezentanţii guvernului local, care au avut loc în acest oraş, Chongqing, de care sunt convins că vom mai auzi în perioada următoare, aşa cum auzim acum de Shanghai sau de Beijing. De altfel, oraşul gazdă este în plină dezvoltare şi are 33 de milioane de locuitori. Pentru a ne face o idee completă despre Chongqing, vreau să vă spun că acest oraş este traversat de două fluvii, dintre care unul, foarte cunoscut, este Fluviul Galben, peste care s-au construit 800 de poduri de mărimea celui de la Calafat - Vidin. Doljul are un protocol cu una dintre cele mai dezvoltate provincii din China, respectiv provincia Guangdong. Într-adevăr, lumea se îndreaptă foarte mult spre China, dintr-un motiv foarte simplu: are cei mai mulţi bani. Noi ne-am dori ca ei să investească în marile proiecte din România. Ei pun câteva condiţii, însă, cu siguranţă, firme din China sunt destul de interesate pentru a intra pe piaţa mare a Uniunii Europene. Noi încercăm ca, ori de câte ori se iveşte ocazia, să ne întâlnim cu investitori, să încercăm să-i aducem cât mai aproape de noi şi acesta este motivul pentru care am făcut această deplasare în China.Această reuniune la care am participat a fost o experienţă de viaţă, am reuşit să stabilim câteva contacte, am înaintat câteva invitaţii, am dus câteva materiale de promovare a judeţului Dolj şi cred că prin ceea ce deţinem noi, cu aceste terenuri din jurul Aeroportului din Craiova, cu Parcul Industrial, oferim cele mai bune condiţii din România. Toate aceste demersuri le facem în direcţia creării de noi locuri de muncă, pentru că lipsa lor este cea mai mare problemă cu care se confruntă judeţul Dolj.
Ion Prioteasa

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a făcut parte din delegaţia constituită la nivel guvernamental care a participat, în perioada 2 - 4 iulie, la Forumul reprezentanţilor autorităţilor locale din China şi ţări din Europa Centrală şi de Est, eveniment organizat la Chongqing, unde a fost prezent şi prim-ministrul Victor Ponta. La sfârşitul lunii noiembrie 2011, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, semna împreună cu Wang Shitong, director general adjunct al Biroului de Afaceri Externe al Administraţiei Provinciale Guangdong, un “acord de înfrăţire” între provincia Guangdong, din Republica Populară Chineză, şi judeţul Dolj, pentru “dezvoltarea schimbului amiabil şi a cooperării”.

 
Curs valutar BNR - 15-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj