Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Trafic dublu pe Aeroportul din Craiova
Cursa către Milano bagă mai multi bani în bugetul regiei
Se aşteaptă creşteri ale traficului de pasageri odată cu inaugurarea podului Calafat - Vidin
Ana - Maria CONSTANTINESCU ,13 iunie 2013,23:54 nr. afisari:3957

La doar o lună de la introducerea cursei directe către Milano de pe Aeroportul din Craiova, traficul de pasageri s-a dublat.
În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, spune că strategia de a transforma Aeroportul din Craiova în principalul obiectiv investiţional nu a fost greşită.

La o lună de la inaugurarea cursei de Milano, astăzi m-am uitat pe primele cifre privitoare la acest zbor operat de Wizz Air care ne arată că traficul de pasageri s-a dublat. În prima lună de zbor, numărul pasagerilor care au ajuns sau au plecat de la Craiova se cifrează în jurul a 3.000 de persoane. S-a zburat aproape cu casa închisă, în sensul că aceste aeronave, care au o capacitate de 170 de pasageri, au fost încărcate peste 85 la sută. Dar acest aflux de oameni care au venit din Italia în România sau care au plecat de la Craiova la Milano nu este singura veste bună, pentru că, aşa cum ştim, fiecare pasager înseamnă şi o taxă pe care Aeroportul din Craiova o încasează. În această lună, de când este operaţională cursa de Milano, Aeroportul Craiova a încasat numai din aceste taxe aproximativ 10.000 euro. Din datele care mi-au parvenit astăzi (n.r. - ieri) de la directorul Aeroportului, domnul Mircea Dumitru, vreau să spun că am ajuns ca prin această cursă de Milano să «culegem» pasageri dintr-o arie foarte largă. Avem cazuri de pasageri italieni care sunt din Roma şi care au preferat să ia o cursă internă low-cost până la Milano, şi apoi să zboare spre Craiova. De asemenea, avem persoane din Dâmboviţa, Argeş sau Teleorman care au preferat să se întoarcă acasă, în România, prin Aeroportul din Craiova. Această cursă, Craiova - Milano, şi-a dovedit din plin viabilitatea. Iată că această investiţie de reabilitare şi modernizare a Aeroportului din Craiova îşi dovedeşte viabilitatea, pentru că, odată cu aceste venituri directe pentru aeroport, sunt convins că şi operatorii de taximetrie au câştigat, la fel cum şi randamentul cazărilor la operatorii hotelieri a cunoscut o îmbunătăţire.
Ion Prioteasa

Preşedintele CJ Dolj se aşteaptă la o nouă creştere a traficului de pasageri odată cu introducerea unei curse către aeroportul Luton din Londra.

Estimez ca, din toamnă, odată cu această cursă de Londra pe care ne pregătim să-i dăm drumul, la care adăugăm şi cursa de Roma, operată de CarpatAir de la sfârşitul lunii iunie, traficul pasagerilor care ajung sau pleacă din Craiova să crească semnificativ. Consiliul Judeţean Dolj a mizat foarte mult pe această investiţie şi, aşa cum ne-o arată primele statistici, a fost un pariu pe care l-am câştigat. Odată cu inaugurarea podului de la Calafat, apreciez că traficul de pasageri pe Aeroportul din Craiova va creşte. Cred cu tărie că strategia Consiliului Judeţean Dolj de a face din Aeroportul Craiova principalul obiectiv investiţional nu a fost greşită, iar acum începem să culegem roadele muncii depuse în ultimii ani.
Preşedintele CJ Dolj

Referitor la mult aşteptata inaugurare a podului de la Calafat, Ion Prioteasa a afirmat, marţi, în şedinţa Colegiului Prefectural, că deschiderea acestui obiectiv va permite stabilirea unor noi conexiuni între Bulgaria şi România, care vor crea premisele dezvoltării economice a judeţului.

Avem în faţă o săptămână foarte importantă, pentru că, pe data de 14 iunie, inaugurăm podul de la Calafat. Poate nu simţim ce eveniment important se petrece în viaţa noastră, a judeţului Dolj, însă am siguranţa că este unul dintre momentele care au o însemnătate deosebită, pentru că o investiţie aşa de mare nu s-a mai realizat în zona noastră de foarte mult timp. De unde vin banii, cine a realizat lucrările de construcţie ale podului sau ce a făcut partea română nu le mai punem la socoteală, pentru că ceea ce contează este ceea ce rămâne după ce tragem linie şi important este că această mare investiţie este pusă acum în valoare. Am certitudinea că aceste conexiuni care se fac între cele două ţări, Bulgaria şi România, după construcţia podului, vor schimba viaţa multor oameni din zona adiacentă podului, dar şi judeţului Dolj, care va avea de acum o altă dezvoltare economică. Odată cu acest pod se va crea şi o presiune foarte mare, care se va pune pe infrastructura de mişcare a judeţului Dolj. În acest fel vom avea drumuri asfaltate, vom constata că poate vom avea nevoie de alte drumuri pe care va trebui să le facem. Totodată, ajunşi la Craiova, vom constata că avem nevoie de alte investiţii mai mari şi mă refer în special la ocolitoarea de sud a Craiovei şi la autostrada Piteşti - Craiova, un proiect care, din acest moment, nu mai poate fi îndepărtat de pe harta autostrăzilor din România, mai ales după ce am văzut că şi prim-ministrul Victor Ponta şi-a asumat acest proiect pentru Oltenia.
Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj