Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Craiova va avea un nou cartier
Peste 1.800 de apartamente vor fi construite pe strada Caracal
Asineta GÎSCAN ,17 februarie 2014,00:11 nr. afisari:6563

Un nou cartier va fi construit în Craiova. Peste 1.800 de apartamente vor fi scoase la vânzare, pe strada Caracal, iar la parterul fiecărui bloc vor exista spaţii comerciale. Totodată, va fi construită o piscină, dar şi o parcare. Consiliul Local Craiova a aprobat vineri, 14 februarie, studiul de oportunitate pentru concesionarea unui teren de 6,7 hectare din strada Caracal, pentru un investitor privat, pe o perioadă de 49 de ani. Pentru concesionarea terenului pe această perioadă, investitorul va fi nevoit să îndeplinească anumite criterii: la parterul blocurilor va trebui să se construiască diverse spaţii. Este vorba de grădiniţe, supermarketuri, farmacii, cabinete stomatologice, săli de fitness, salonuri de înfrumuseţare, restaurant, birouri pentru administraţie, un birou de taxe şi impozite, dar şi cabinete de medicină de familie.

Municipalitatea îşi doreşte ca aceste blocuri să fie gata în doi ani

Municipalitatea îşi doreşte ca aceste blocuri să fie gata în doi ani de zile şi să fie scoase la vânzare la un preţ de maxim 400 de euro pe metru pătrat. Întrucât terenul este primit de la MApN, investitorul va trebui să aloce 250 de apartamente pentru MApN. Totodată, pe strada Caracal vor trebui construite garsoniere şi apartamente cu două şi trei camere. Blocurile vor avea patru, respectiv zece etaje, fiecare apartament în parte trebuie să aibă balcon, iar execuţia să respecte toate normativele de proiectare antiseismică în vigoare. Potrivit studiului de oportunitate, concesionarul trebuie să prezinte garanţii bancare care îi demonstrează Primăriei Craiova că poate construi blocurile de locuinţe.Pe de altă parte, municipalitatea spune că cererea de locuinţe este mult mai mare.

4.545 de dosare solicită repartizarea unei locuinţe

În acest moment există 4.545 de dosare în care se solicită repartizarea unei locuinţe. Dintre acestea, peste 2.100 sunt cereri pentru o locuinţă  de tip ANL, iar aproximativ 1.900 sunt cereri pentru o locuinţă socială. Alte 312 de persoane solicită o locuinţă din fondul locativ al oraşului, iar 159 de persoane au fost evacuate şi aşteaptă să primească o locuinţă de la Primărie. Dacă înainte se ţinea cont de vârstă atunci când cetăţenii îşi depuneau dosarul pentru aşa ceva, acum municipalitatea a eliminat această condiţie, pentru ca toţi oamenii să aibă şansa să primească o nouă locuinţă.

Marian Vasile nu crede în proiectul municipalităţii

Consilierul municipal Marian Vasile (PDL) a  declarat că este puţin sceptic în privinţa concesionarului.

Dacă nu face nimic, pur şi simplu concesionează şi închiriază mai departe? Plăteşte redevenţa. Eu nu am văzut o obligaţie clară, să se apuce de proiect în termen de un an.
A declarat Marian Vasile

 
Curs valutar BNR - 18-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj