Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Două terenuri private, motiv de arătat pisica
Consilierii locali, avertizaţi de «Gaia» care vine şi îi ia!
În şedinţă extraordinară, s-a votat cumpărarea a două terenuri de la privat
Petre COJOCARU ,7 august 2013,01:12 nr. afisari:3882

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Craiova a avut, ca de obicei, şi momentele ei comice. Consilierul democrat-liberal Dan Cherciu a avut de obiectat în momentul în care colegii trebuia să voteze pentru achiziţionarea a două terenuri din Craiova. În şedinţa extraordinară care a avut loc ieri, consilierii locali au votat pentru achiziţionarea a două terenuri situate în cartierul Brazda lui Novac, terenuri care, ulterior, vor fi folosite de Primărie pentru construirea de parcări. Este vorba despre o suprafaţa de 490 de metri pătraţi  (din măsurători - n.r.), situată în municipiul Craiova, str. General Nicolae Magereanu, nr.16 (fostă str.Brazda lui Novac, nr.129) şi o suprafaţă de 73 metri pătraţi (din măsurători - n.r.),situată în municipiul Craiova, str. General Nicolae Magereanu, nr. 17 (fostă str. Brazda lui Novac, nr. 131).

Consilierul democrat-liberal Dan Cherciu a considerat că executivul se grăbeşte să achiziţioneze acele două suprafeţe de teren.

Pe data de 30 iulie, proprietarul respectiv a adus la cunoştinţă Primăriei Craiova disponibilitatea de a vinde acele două terenuri şi pe 31 a fost introdus deja pe ordinea de zi.
A obiectat Dan Cherciu

Consilierul a rostit apoi un cuvânt pe care îl folosise şi primarul Lia Olguţa Vasilescu atunci când îi critica pe pedelişti.

Aveţi grijă, la Craiova, în ultimele două mandate a venit «Gaia» şi a luat din funcţionari, chiar din aleşi. Votaţi cum vreţi, pentru că oricum aveţi majoritate, dar să nu vină «Gaia» să vă ia!
Le-a spus Cherciu consilierilor

Viceprimarul Cristina Calangiu i-a replicat consilierului PDL că nu este pentru prima dată când persoana respectivă aduce la cunoştinţa Primăriei intenţia de a vinde terenul respectiv.

După cum ştiţi, în cartierul Brazda lui Novac au avut loc investiţii masive în modernizare, în acest an. Problema în zona respectivă este faptul că s-a format o parcare pe un teren care nu este al Primăriei. Proprietarul, pe care personal nu îl cunosc, a revenit cu scrisoarea de intenţie, pentru că a mai fost la Primărie şi în 2011, şi în 2012.
A spus Calangiu

Viceprimarul a mai spus că în zona blocurilor G4, D26 şi D27 sunt parcate autoturismele locatarilor din aceste blocuri pe două terenuri care nu sunt în proprietatea municipiului Craiova. Consilierii locali au votat, cu o singură excepţie, cea a lui Dan Cherciu, proiectul de hotărâre. A mai intervenit doar consilierul PPDD Mihai Cilibiu, care a spus că aşteaptă să vadă astfel de iniţiative şi în alte cartiere, tocmai pentru a nu da naştere la speculaţii.

 
Curs valutar BNR - 19-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj