Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
CONDUCERE NOUĂ LA PREFECTURA OLT
Dragoş Ostroveanu ,31 martie 2014,00:02 nr. afisari:12402

Judeţul Olt încă nu are prefect. În schimb s-a făcut schimbarea la subprefect: Emil Marinescu (fost PSD) a fost schimbat cu Emanuel Oproiu 9 (fost UNPR).
În şedina de miercuri 26 martie a guvernului a fost aprobată numirea în funcţia de subprefect a uneperistului Emanuel Oproiu, în locul lui Emil Marinescu.
Prefect încă nu avem.
Discuţii, propuneri, controverse, contre, etc EXISTĂ. Se presupune propunerea finală a lui Silviu Neacşu. Membru PSD cu state vechi, consilier judeţean, profesor de matematică, cu o vechime de peste 26 de ani la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, fost inspector general la I.S.J. Olt, etc. Şi fost vicepreşedinte al social-democraţilor în cadrul organizaţiei judeţene. A deţinut şi funcţia de consilier în cadrul Corpului de control al ministrului Educaţiei Naţionale.

Câteva date despre pregătirea academică: studii universitare la specializarea matematică precum şi studii postuniversitare la Universitatea din Bucureşti şi Academia de Studii Economice Bucureşti şi Doctorat, la Statistică economică în cadrul Universităţii din Craiova.
Acum câteva zile Silviu Neacşu a susţinut examenul pentru a intra în corpul funcţionarilor publici în cadrul Direcţiei Regionale de Statistică Olt, cerinţă obligatorie pentru a putea accede în funcţia de prefect.
Numirea în funcţia de prefect se va face în viitoarea şedinţă de guvern de miercuri 2 aprilie.
În urmă cu 10 zile, Emanuel Oproiu a renunţat la mandatul de consilier local în C.L. Slatina pentru a susţine examenul de a intra în categoria funcţionarilor publici. Să nu uităm că prefectul şi subprefectul sunt înalţi funcţionari publici, condiţia de a fi numit în aceste funcţii este să ai statut de funcţionar public.
În ceea ce îl priveşte pe fostul subprefect Emil Marinescu se spune că va ocupa o funcţie de director în cadrul unui minister.

 
Curs valutar BNR - 18-08-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj