Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Colinde şi rectificări de buget
Aleşii judeţeni s-au întrunit în ultima şedinţă ordinară din 2013
Ana-Maria CONSTANTINESCU ,13 decembrie 2013,15:35 nr. afisari:4075

Ultima şedinţă din 2013 a Consiliului Judeţean(C.J.)Dolj a început, la fel ca în fiecare an, cu un scurt moment artistic susţinut de colindători.

A mai trecut un an, suntem la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, din acest an, şi aşa cum deja ne-am obişnuit, am invitat o formaţie de la Pieleşti, aşa cum facem în fiecare an şi cum i-am văzut pe aceşti copii crescând, sunt şi astăzi împreună cu noi şi, cred că este valabil pentru foarte mulţi dintre noi, vom asculta primele colinde din acest an.
Ion Prioteasa, preşedinte C.J. Dolj

După ce şi-au terminat reprezentaţia, cel mai mic dintre colindători, Cosmin, i-a urat “La mulţi ani” preşedintelui C.J. Dolj.
Ion Prioteasa a deschis lucrările şedinţei cu precizări legate de percheziţiile efectuate la Consiliul Judeţean.

Înainte de a intra în ordinea de zi mă simt dator să fac câteva precizări. Aşa cum ştiţi s-au derulat unele verificări în instituţia noastră, privind unele aspecte din activitatea Consiliului Judeţean. În cursul acestor proceduri legale ne-au fost solicitate o serie de documente. Aceste documente au fost puse la dispoziţie cu deplină transparenţă. Toate lucrurile s-au desfăşurat într-o notă de respect reciproc şi i-am asigurat pe toţi cei care derulează aceste verificări de întreaga noastră responsabilitate. Vă asigurăm şi pe dumneavoastră şi pe toţi cei care iau act de aceste declaraţii că vom face totul ca aceste verificări să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, pentru că, în definitiv, este şi interesul nostru să înlăturăm eventualele suspiciuni legate de aspectele care fac obiectul acestui control. Aşa cum v-am obişnuit, cu toată deschiderea, vom pune la dispoziţie toate documentele care ne vor fi cerute pe viitor.
Ion Prioteasa, preşedinte C.J. Dolj

Şedinţa a continuat cu depunerea jurământului a proaspătului consilier judeţean, Cristinel Costel Păuna. PPDD l-a propus pe Păuna pe funcţia de consilier judeţean lăsată vacantă de Andrei Ursu, care şi-a dat demisia după ce s-a mutat la Constanţa. În cadrul ultimei şedinţe pe 2013 a Consiliului Judeţean Dolj au fost aprobate mai multe proiecte care au vizat rectificări de buget. Consilierii au votat darea în folosinţă gratuită către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Dolj de aparatură medicală performantă. Dotări de la Consiliul Judeţean primeşte şi Aeroportul Craiova, pentru punctul de operare aeromedicală.  De asemenea, s-a aprobat preluarea Culei Cernăteştilor din administrarea Consiliului Local Cernăteşti, în administrarea Consiliului Judeţean Dolj, un act de “sănătate culturală”, după cum a afirmat Ion Prioteasa. Potrivit raportului Serviciului Administrarea şi Exploatarea Domeniului Public şi Privat al Judeţului Dolj, “în vedera valorificării turistice a monumentului istoric cât şi a punctului muzeistic din interior sunt necesare lucrări de reparaţii în vederea conservării acestuia.”Consiliul Judeţean Dolj îşi propune să introducă Culele judeţului în circuitul muzeal şi turistic. Cula Cernăteştilor a fost construită în secolul al XVI-lea.

Deşi a fost ultima şedinţă a C.J. Dolj, consilierul judeţean Marcel Marcea, nu a ratat momentul de a atrage din nou atenţia asupra problemei preţului cerealelor:
Trăim într-un judeţ agricol, fapt pentru care o să revin la o problemă mai veche, problema preţurilor medii ale produselor agricole, care, spre deosebire de anul acesta, la anul vor mai primi încă un impozit de 5,5%. În mod normal, după lege, Direcţia Agricolă, în luna decembrie, trebuia să facă nişte comunicări Consiliului Judeţean pentru a întocmi hotărârea pentru preţurile medii. Ne-a comunicat, până în acest moment, Direcţia Agricolă ceva?

Până la acest moment eu nu am cunoştinţă să ne fi comunicat”, a răspuns Ion Prioteasa. “Domne, dumnea lor or fi acum cu sărbătorile, dar poate îi rugăm frumos să facă şi dumnea lor un efort. Nu de alta dar trebuie să fim şi noi în spiritul legii, mai sunt nişte oameni care muncesc, mai fac nişte bugete la început de an”, a continuat Marcea.
Preşedintele C.J. Dolj, Ion Prioteasa, a replicat: “Reţinem şi vă rog să îi atenţionăm printr-o adresă chiar în cursul zilei de mâine (n.r. astăzi).”

 
Curs valutar BNR - 19-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj