Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Consilierii judeţeni s-au întrunit ieri în şedinţă
«Am vrea rangeri, dar mai aşteptăm»
Ion Prioteasa: «Deocamdată facem ceea ce putem pentru a obţine primele două milioane de euro pentru Coridorul Jiului»
Ana - Maria CONSTANTINESCU ,29 mai 2013,22:57 nr. afisari:2983

Consilierii judeţeni s-au întrunit ieri în şedinţa ordinară pe luna în curs. Pe ordinea de zi au fost 27 de proiecte şi alte 11 suplimentare, care vizează implementarea unor proiecte cu finanţare europeană.

Pe ordinea de zi au apărut 11 proiecte în plus. Le avem în atenţie de la început, dar nu au fost trecute pe ordinea de zi până nu am avut toate sumele. Pentru că au sosit sumele de la specialişti, am venit cu ele în faţa dumneavoastră. Ştiţi foarte bine care este principiul nostru, şi anume orice proiect trece pe lângă noi trebuie abordat, de aceea pentru unităţile noastre administrativ teritoriale să sperăm că vom câştiga toate aceste proiecte. Vom avea un registru electronic, iar Consiliul Judeţean Dolj va avea multe înlesniri în ceea ce priveşte upgradarea unor sisteme pe care le avem. Vorbim de câteva milioane de euro. Avem un proiect deja aprobat. Am devenit administratorii Coridorului Jiului. Din acest punct de vedere începem să absorbim fonduri europene. Este adevărat că ar trebui făcute mult mai multe pe acest Coridor, să avem paznici, rangeri, maşini. Probabil că, la un moment dat, vom reuşi toate aceste lucruri, dar deocamdată facem ceea ce putem pentru a obţine primele două milioane de euro pentru Coridorul Jiului.
Ion Prioteasa,  preşedintele CJ Dolj

Consiliul Judeţean Dolj este administrator al întregului Coridor Jiu, după ce a câştigat proiectul “Natura 2000”. Reţeaua “Natura 2000” este instrumentul principal al Uniunii Europene pentru conservarea naturii şi are ca obiectiv conservarea celor mai valoroase şi periclitate specii de plante şi animale.

Stancu, suspendat de la DGASPC. Preia funcţia de administrator public al judeţului

Tot în cadrul şedinţei de ieri, consilierii judeţeni au aprobat suspendarea din funcţia de director general al DGASPC Dolj a lui Florin Stancu. Acesta va ocupa postul de administrator public al judeţului, după ce săptămâna trecută a susţinut concursul pentru această funcţie.

Suntem pregătiţi pentru preluarea funcţiei. Suntem într-o etapă în care aşteptăm încheierea contractului de management, cel mai probabil de la 1 iunie voi prelua noua funcţie.
Florin Stancu

Funcţia de director al DGASPC Dolj va fi preluată de directorul adjunct, Maria Manolache. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a lăudat activitatea pe care Stancu a avut-o la Protecţia Copilului.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului este una dintre cele mai grele instituţii al Consiliului Judeţean. Florin Stancu şi Maria Manolache au fost cei care au tras această instituţie şi au dus-o mai departe. Preluarea acestei funcţii (n.r. - administrator public al judeţului) este şi în interesul lui Florin Stancu şi al Consiliului Judeţean, dar eu îi aduc mulţumiri pentru ce a făcut la DGASPC şi sper ca activitatea să meargă la fel de bine.
Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj