Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Ziua Poliţie Române, la Vâlcea
IPJ VÂLCEA ,25 martie 2015,00:05 nr. afisari:1593

În ziua de 25 martie, poliţiştii vâlceni sărbătoresc Ziua Poliţiei Române, ocazie cu care sunt organizate o serie de manifestări menite să marcheze importanţa acestei zile, la care au plăcerea să aibă alături  pe toţi beneficiarii activităţilor pe care aceştia le desfăşoară în cadrul comunităţii.
Activităţile  vor debuta în municipiul Râmnicu Vâlcea, în data de 25 martie a.c., în intervalul orar 11.30-17.00, unde în colaborare cu River Plaza Mall, în parcarea centrului comercial din centrul oraşului, va fi organizată o expoziţie inedită cu stand-uri de prezentare a tehnicii şi materialelor din dotarea Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Biroului de Ordine Publică – Poliţia de Proximitate, Serviciului Rutier, Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, Corpului Naţional al Poliţiştilor - Biroul Teritorial Vâlcea.
De asemenea, va fi amplasat un punct de documentare – informare, unde poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii rutieri vor distribui materiale informativ – preventive.
Alături de toate acestea, se va putea viziona  şi o expoziţie de desene/pictură cu tematică specifică activităţii de poliţie.

Cei prezenţi se vor putea delecta cu exerciţiile de dresaj prezentate de o echipă mixtă, formată din poliţist-conductor şi Fred, câine de serviciu din dotarea Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea (orele 12.15, 14.15, 16.15) şi intervenţii cu rol demonstrativ ale luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vâlcea, fiind simulat un jaf armat de la o bancă (orele 12.30, 16.30).
Totodată, cei dornici, vor putea experimenta starea de ebrietate, fără a fi necesar consumul de băuturi alcoolice. Poliţiştii rutieri vor oferi celor prezenţi posibilitatea folosirii unor ochelari, a căror purtare simulează starea de ebrietate.

La ora 12.30,  în sala Consiliului Judeţean Vâlcea,  din municipiul Râmnicu Vâlcea, va avea loc şedinţa festivă, în cadrul căreia vor fi susţinute alocuţiuni de către autorităţilor locale şi prezentate mesajele conducerii MAI. Se vor desfăşura ceremonialul de avansare înainte de termen şi la termen a poliţiştilor din cadrul IPJ Vâlcea în următorul grad profesional şi  premierea câştigătorilor competiţiilor sportive organizate cu această ocazie.
De asemenea, poliţiştii care se află în prima linie a prevenirii violenţei şi promovării spiritului civic, cei din cadrul Biroul de Analiză  şi Prevenire a Criminalităţii, se vor întâlni cu cadre didactice şi  liceeni din municipiul Rm. Vâlcea, având ca temă de dezbatere ,,Ziua Poliţiei Române – importanţă şi semnificaţie”.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj