Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
foto - adevarul.ro
VIDEO / Revoltă în curtea poliţiei vâlcene
Peste o sută de olteni au fost înşelaţi cu oferte de lucru în Scoţia
Vera IONESCU ,4 ianuarie 2015,23:38 nr. afisari:1292
120 de persoane din judeţele Vâlcea şi Dolj dar şi din Republica Moldova au semnat, în decembrie, contracte cu o firmă pentru a munci în agricultură, în Glasgow. 
Firma îşi are sediul social într-o autogară din Râmnicu Vâlcea. Vineri seara oamenii ar fi trebuit să plece cu două autocare spre Marea Britanie. Nu îi aştepta însă nicio maşină. 
Cele două angajate ale firmei cu care semnaseră contracte le-au spus oamenilor că oferta nu mai este valabilă, iar patronul nu le răspunde la telefon. 
Oamenii plătiseră însă câte 220 de euro de căciulă. Revoltaţi, au mers cu toţii să depună plângere la poliţie. 
 
Ne-au spus că în data de 2 ianuarie plecăm în Scoţia, la Glasgow. Ne-au sunat pe fiecare să ne anunţe să venim la autocar. Am fost la sediul societăţii, iar angajatele ne-au spus că nu mai ştiu nimic de patron, că nu le mai răspunde la telefon de azi-dimineaţă. Pe data de 12 decembrie, am auzit că acelaşi patron a mai dat o ţeapă, dar în Italia, la Firenze. Atunci le-a dat oamenilor banii înapoi.
A declarat, potrivit adevarul.ro, Ion Stănculescu, unul dintre păgubiţi
 
Poliţiştii vâlceni au deschis un dosar penal ca urmare a plângerii depuse de oameni. Administratorul societăţii nu poate fi însă cercetat pentru înşelăciune. 
Deocamdată. Asta, deoarce contractul are o valabilitate de 24 luni. 
 
Este vorba despre aproximativ 120 de persoane de pe raza judeţului Vâlcea, cât şi din judeţe din Moldova, care au sesizat că au încheiat un contract de mediere cu o societate din Râmnicu Vâlcea, care se obligă să le asigure transport şi loc de muncă în străinătate. În momentul prezentării la sediul societăţii, administratorul nu a fost găsit, iar angajatele au precizat că acesta este plecat din localitate. Din primele verificări am stabilit că toate persoanele au contracte semnate, însă contractul este valabil 24 de luni, fără să se specifice locul unde vor fi angajate. Vom deschide un dosar de cercetare penală.
A declarat, potrivit adevarul.ro, subcomisar Cristian Neghină, din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Economice Vâlcea
 
VEZI VIDEO AICI 
 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj