Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Scandal violent între actualul şi fostul viceprimar dintr-o comună vâlceană
Ionela UNGUREANU ,12 februarie 2015,00:06 nr. afisari:1695
Actualul şi fostul viceprimar, din comuna vâlceană Racoviţa, s-au certat puternic, atunci când fostul viceprimar a fost înlocuit din post. Ioana Negoiţă, fostul viceprimar al comunei Racoviţa, ar fi fost agresată fizic de noul viceprimar, Ion Tănase, după ce acesta ar fi înlocuit-o pe aceasta din funcţie în urma unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local.
Primarul comunei susţine că viceprimăriţa ar fi fost schimbată din funcţie în cadrul unei şedinţe convocată ilegal.
 
Aşa ceva nu se poate, s-au încălcat toate regulamentele posibile şi legile dar şi s-a făcut uz de violenţă. Ion Tănase, consilier din partea Partidului Conservator, a fost votat într-o şedinţă extraordinară, convocată ilegal, drept viceprimar în locul doamnei Ioana Negoiţă. Mai mult, viceprimăriţa a fost schimbată fără niciun motiv şi nu este prima dată când se încearcă debarcarea colegei mele pur şi simplu pentru ca unii să-şi facă interesele proprii. A doua zi după vot, Ion Tănase a agresat-o pe Ioana Negoiţă, femeia ajungând în spital în urma corecţiei fizice primite de la acesta. Aşteptăm ca Prefectura să-şi spună cuvântul, mai ales că procesul- verbal al şedinţei extraordinare nu a fost semnat de secretarul primăriei, şi aşteptăm, de asemenea, rezultatul anchetei poliţiei în cazul lovirii colegei noastre.
A declarat Sonia Iliescu, primarul comune Racoviţa pentru AGERPRES
 
Ion Tănase, actual viceprimar, susţine că el a fost cel agresat de fostul viceprimar, iar primarul comunei minte.
 
Eu sunt legal votat. Nu ştiu ce nelegalităţi vede doamna primar, doar Prefectura poate să dea un răspuns. În ceea ce priveşte afirmaţia că aş fi lovit-o pe Ioana Negoiţă, lucrurile stau exact invers, am încercat să intru în birou pentru a-mi lua în primire funcţia, iar fosta viceprimăriţă m-a lovit şi a răsturnat biroul strigând isteric că ea a fost cea agresată. Oricum, aici la Primăria comunei Racoviţa se produc foarte multe nereguli pe care poliţia le poate dovedi.
A declarat, pentru AGERPRES, Ion Tănase
 
Prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a spus că se vor verifica actele trimise la compartimentul juridic, şi astfel se va stabili legalitatea acestora.
 
Ne vom pronunţa după ce vom vedea dacă s-a respectat sau nu legea privind revocarea şi alegerea viceprimarului. Oricum, am delegat pentru localitatea Racoviţa doi jurişti de la Prefectura Vâlcea.
A precizat Cornoiu
 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj