Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Preşedintele CJ Vâlcea: «Liberalii au împărţit fondurile discreţionar, în funcţie de interesele liderului Cristian Buican»
Vera IONESCU ,5 noiembrie 2014,23:44 nr. afisari:1377

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, spune că fondurile publice alocate localităţilor din judeţ ar putea fi pierdute.
Şi asta, din cauza distribuirii “ilegale” a banilor de către majoritatea consilierilor ACL. Cîlea a declarat, pentru AGERPRES, că prefectul a atacat Hotărârea CJ în contencios administrativ.

Prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu a decis să atace în contencios proiectul de hotărâre propus şi votat de consilierii judeţeni ACL (PNL + PDL), în şedinţa Consiliului Judeţean, proiect ce prevede repartizarea fondurilor pentru refacerea drumurilor de interes local, în sumă totală de 11,592 milioane de lei.
A spus Cîlea

Preşedintele CJ Vâlcea a amintit, scrie AGERPRES, că şase primării din Vâlcea, Vaideeni, Berislăveşti, Şusani, Nicolae Bălcescu, Drăgoeşti şi Ştefăneşti nu au primit niciun leu conform hotărârii adoptate de majoritatea ACL din CJ, adăugând că “liberalii au împărţit fondurile discreţionar, în funcţie de interesele liderului Cristian Buican”.

De fapt, liberalii au vrut să se răzbune pe primarii din cele şase localităţi, pentru că aceştia au îndrăznit să părăsească barca PNL şi să se înscrie la PSD.
A menţionat Ion Cîlea

Potrivit acestuia, arată sursa citată, decizia prefectului de a ataca în instanţă proiectul de hotărâre a CJ, pe motiv de nelegalitate, a blocat repartizarea banilor până la soluţionarea procesului, însă dacă nu vor fi cheltuiţi până la finele anului, vor fi pierduţi.

În acest mod, Cristian Buican, Romulus Bulacu şi toţi consilierii judeţeni ACL (PNL + PDL), dar şi independenţii Teodosie Filip, Petre Grigore (cei doi fiind foşti consilieri UNPR) şi Tiberiu Georgescu (fost PP-DD) i-au lăsat pe toţi primarii din judeţ fără niciun ban pentru refacerea drumurilor de interes local. Interesantă va fi reacţia edililor ACL, care sunt şi ei afectaţi de deciziile politice discutabile ale liderilor lor.
A mai adăugat liderul CJ Vâlcea

Dacă la Dolj, mai multe primării ACL au primit 0 lei de la Consiliul Judeţean la rectificarea bugetară, la Vâlcea, lăsate pe margine au fost şase localităţi conduse de primari social-democraţi.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj