Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Niţu nu vrea preşedinţia CJ Vâlcea, dar îl susţine pe Pistol la interimat
Senatorul PNL de Vâlcea, Dan Niţu, spune că îl susţine pe Bogdan Pistol pentru preluarea interimatului la şefia Consiliului Judeţean, dar că nu-şi doreşte pentru sine această funcţie
Vera IONESCU ,16 decembrie 2014,23:58 nr. afisari:1312
Parlamentarul s-a arătat deranjat de un articol publicat în presa vâlceană, articol în care Dan Niţu este acuzat că a obţinut sume impresionante din afaceri derulate de firma Damila cu statul român. 
Drept urmare a transmis un comunicat de presă către mass-media. 
 
În ultimele zile, am constatat un atac furibund declanşat împotriva mea de anumite publicaţii din Vâlcea, fără să mi se ceară cel puţin părerea. Conform acestor articole, aş fi în spatele conflictului din interiorul filialei Vâlcea a PNL pentru desemnarea unui preşedinte interimar la Consiliul Judeţean Vâlcea. Da, l-am susţinut şi îl susţin în continuare pe vicepreşedintele Bogdan Pistol pentru această funcţie, dar nu pentru că aş avea un motiv ascuns, ci din principiu. Bogdan Pistol a fost ales vicepreşedinte al CJ Vâlcea, cu susţinerea partidului, în urmă cu mai bine de doi ani şi consider că este justificat, pentru continuitate, să preia atribuţiile de preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea. Nu este normal şi nici legal să laşi un judeţ întreg în degringoladă, acum, la sfârşitul anului, din orgoliile politice ale unora sau altora, avizi de putere, când avem la îndemână soluţia legală şi coerentă pentru ieşirea din impas. Nu-i ţin neapărat partea lui Bogdan Pistol. Aş fi avut aceeaşi atitudine INDIFERENT CINE ar fi fost din partea PNL vicepreşedinte la Consiliul Judeţean şi s-ar fi aflat în această situaţie. Prin refuzarea lui Bogdan Pistol, fără a aduce şi argumente solide în acest sens, PNL se decredibilizează în faţa vâlcenilor şi aruncă în derizoriu valorile liberale şi democratice. Adică doi ani şi jumătate Pistol a fost bun ca reprezentant liberal în conducerea celei mai importante instituţii din acest judeţ, iar acum, dintr-o dată, nu mai este bun? Ce mesaj transmitem noi vâlcenilor şi membrilor partidului? Că interesele personale ale unora sau altora primează în faţa intereselor cetăţenilor? Vâlcea este, în acest moment, într-o situaţie dificilă. Se află în topul judeţelor cu cele mai mari datorii din ţară, are şomaj ridicat, situaţia platformei chimice este incertă, iar problemele nu se opresc aici. În acest context, este inacceptabilă adăugarea unei noi tensiuni, generată de incapacitatea conducerii PNL Vâlcea de a desemna un om care să conducă, temporar, judeţul. O mare ipocrizie şi o fugă de responsabilitate mi se par, de altfel, şi încercările de a arunca asupra mea vina acestei situaţii de la Consiliul Judeţean. Nu intenţionez să candidez în viitorul apropiat la preşedinţia acestui for şi nici nu am valenţe „de păpuşar” ca să „manevrez” oameni, aşa cum se sugerează în unele articole apărute în presa din Vâlcea, pentru a mă îmbogăţi. Contractele pe care firma Damila SRL le are cu societăţi de stat sunt publice, au fost încheiate în urma unor proceduri legale şi transparente ce pot fi verificate. Damila SRL este o firmă mare, cu sute de angajaţi, o societate care şi-a onorat cu seriozitate toate angajamentele. 
Dan Niţu
 
Senatorul mai afirmă că «insinuările, speculaţiile grosolane şi nefondate» făcute în articolul care l-a acuzat de afaceri necurate, aduce prejudicii societăţii vizate. 
Consiliul Judeţean Vâlcea a rămas fără preşedinte după ce Ion Cîlea a decedat. De două ori s-au reunit consilierii judeţeni pentru a stabili care dintre cei doi vicepreşedinţi să preia atribuţiile de şef. Nu au ajuns la o înţelegere, astfel că va fi convocată o nouă şedinţă extraordinară în acest sens.
 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj