Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Măsuri speciale, după ce site-ul poliţiei a fost atacat de hackeri
Vera IONESCU ,26 noiembrie 2014,00:03 nr. afisari:1241
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a anunţat marţi, că instituţia a luat măsuri speciale pentru protecţia împotriva atacurilor informatice, după ce, în urmă cu o lună, site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) a fost atacat de hackeri. 
 
Trebuie să recunoaştem că a devenit tot mai stringentă necesitatea creşterii capacităţii de reacţie la incidentele cibernetice şi diminuarea impactului acestora asupra resurselor şi serviciilor care fac parte din viaţa noastră cotidiană. În acest context, dar şi pe fondul obligaţiilor de a fi respectate drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, deţinătorii de infrastructuri cibernetice trebuie să fie permanent alături şi să sprijine autorităţile în luarea deciziilor şi în implementarea măsurilor adecvate fiecărui gen de alertă cibernetică. În sfera acestor obligaţii se află şi instituţiile publice, inclusiv Consiliul Judeţean Vâlcea. Pentru siguranţa echipamentelor din dotare şi a stocurilor de informaţii şi date, a intrat în practica noastră datoria de a efectua periodic auditări în domeniul securităţii cibernetice şi de a desemna persoane autorizate pentru prevenirea, identificarea şi reacţionarea promptă la orice incident apărut în infrastructura digitală din dotare.
A precizat Cîlea, potrivit AGERPRES
 
Ion Cîlea a cerut, ieri, inginerilor IT angajaţi ai instituţiei să efectueze o verificare a site-ului propriu şi a celor aparţinând instituţiilor aflate în subordine, având în vedere că pe harduri sunt stocate informaţii importante.
 
Măsurile noastre speciale nu sunt întâmplătoare. A devenit de notorietate faptul că infractori invizibili din Vâlcea care, din păcate, s-au specializat în spargerea reţelelor, au dat foarte serios de lucru instituţiilor abilitate din România şi SUA. În calitatea mea de reprezentant al autorităţii publice, nu m-am simţit deloc confortabil atunci când presa nord-americană a denumit capitala judeţului nostru cu toponimul Hackerville.
A mai spus Ion Cîlea
 
De aproximativ o lună şi jumătate, site-ul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea nu mai funcţionează, noteaza AGERPRES, care mai arată că toate datele au fost şterse, iar adresa electronică nu mai este validă, după ce a fost spartă de doi hackeri, unul dintre aceştia făcând parte din celebra comunitate de hackeri autointitulată “Anonymous România”.
 
Curs valutar BNR - 15-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj