Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Foto - adevarul.ro
Hidroserv, pe un butoi cu pulbere
100 de angajaţi de la Vâlcea au organizat, ieri, un protest spontan. Cei din Mehedinţi ameninţă cu greva foamei
Vera IONESCU ,25 ianuarie 2015,23:54 nr. afisari:1614
Un act adiţional la contractul  individual de muncă a pus pe jar angajaţii de la Hidroserv. Liderii sindicali spun că actul încalcă drepturile salariaţilor şi că se fac presiuni asupra oamenilor să fie de acord cu o diminuare a salariilor. 
Ieri dimineaţa, aproximativ o sută de angajaţi ai Hidroserv Râmnicu Vâlcea au organizat un protest spontan. Oamenii au manifestat în curtea şi pe holurile societăţii. Unuia dintre protestatari i s-a făcut rău şi a fost dus cu ambulanţa la spital. 
 
Suntem în conflict de muncă, am notificat acest lucru şi la ITM Bucureşti. Am încetat lucrul pentru că domnul director ne-a supărat. Noi nu avem contract colectiv de muncă, deşi suntem o firmă mare, şi ne-a băgat sub nas un act adiţional, să-i păcălească pe oameni. Nu semnăm acest act pentru că nu este corect.
A declarat, potrivit adevărul.ro, Florin Iordache, lider sindical în cadrul Hidroserv Vâlcea
 
Directorul Hidroserv Vâlcea a susţinut, însă, că nu există un conflict de muncă şi că nu a fost întreruptă activitatea socitetăţii. Mai mult, acesta a spus că actul adiţional pevede bonificaţii în plus pentru salariaţi, fiind “favoarea lor”, şi că doar angajaţii afiliaţi la Sindicatul Porţile de Fier nu vor să îl semneze. 
 
Pe de altă parte, sindicaliştii de la Sucursala Hidroelectrica-Serv Porţile de Fier intenţionează să intre în greva foamei în luna februarie, dacă conducerea societăţii nu va renunţa la presiuni pentru ca angajaţii să semneze actul adiţional. Liderul sindical, Cristinel Popescu, a declarat pentru AGERPRES, că  salariaţii mai sunt ameninţaţi că dacă nu-şi vor da demisia din organizaţia sindicală vor fi disponibilizaţi sau mutaţi la alte structuri din sistem, din ţară, motiv pentru care ,,vor fi informate asupra acestor abuzuri organismele sindicale europene şi Comitetul european asupra drepturilor sociale”. 
 
Cerem stoparea abuzurilor , respectarea legalităţii contractului individual de muncă şi sancţionarea celor ce se fac vinovaţi de situaţia creată, prin care este pusă în pericol siguranţa energetică a ţării.
A precizat Popescu
 
În replică, directorul Sucursalei Porţile de Fier a Hidroelectrica, Nicu Tudorescu, a arătat, pentru sursa citată, că măsura reducerii salarizării se justifică prin faptul că, datorită retehnologizării echipamentelor de la hidrocentralele de pe Dunăre, a scăzut volumul de lucrări, deci şi veniturile, şi pentru a nu trimite personalul muncitor în şomaj s-a propus modificarea grilei de salarizare.
 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj