Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Guvernul dă 3 milioane lei pentru locuinţe sociale
Vera IONESCU ,22 octombrie 2014,23:54 nr. afisari:1203

Primăria Râmnicu Vâlcea a primit de la Guvern suma de 3 milioane lei pentru realizarea unor locuinţe sociale. 44 de apartamente sociale vor fi construite într-o clădire destinată, în urmă cu 15 ani a fi cămin de bătrâni.  

După mulţi ani, Râmnicu Vâlcea primeşte o finanţare extrem de utilă, pentru realizarea unor locuinţe sociale de care avem nevoie, în contextul în care la primărie există peste 3000 de solicitări în acest sens. Apreciem această finanţare, în urma cărora se vor construi 44 de apartamente sociale, în zona fostului cămin de bătrâni. Zona este una aflată în dezvoltare, în cartierul Ostroveni Sat şi avem speranţe că vom primi finanţare şi pentru proiectul de locuinţe sociale în perimetrul fostei unităţi militare de la Vlădeşti.
A precizat, pentru AGERPRES, primarul Gheorghe Matei

Contribuţia de la bugetul local, în costul lucrărilor, este de 25%.
În urmă cu 15 ani, în zonă fusese demarat un proiect care viza construcţia unui cămin de bătrâni, dar care însă nu a mai fost finalizat din lipsă din finanţare, scrie AGERPRES, care mai arată că primăria a reuşit în ultimii ani transformarea mai multor internate ale fostelor licee industriale în locuinţe sociale pentru familii cu venituri mici, în prezent fiind aproximativ 3.100 de cereri în acest sens.

Despăgubiri pentru realizarea unui nod rutier

Pe de altă parte, edilul şef al municipiului Râmnicu Vâlcea a declarat că Primăria a alocat, până în prezent, peste 11 milioane de lei pentru despăgubirile necesare unuia dintre cele mai mari proiecte de infrastructură rutieră din municipiu, un nod rutier necesar axei rutiere nord-sud.

Ne pregătim de al doilea mare proiect de infrastructură, care va lega nordul şi sudul municipiului prin nodul rutier pasajul Tudor Vladimirescu. Este vorba de patru bretele aeriene care deschid circulaţia spre nord şi sud, după ce se intră în oraş de pe Calea Bucureşti. S-au efectuat despăgubiri pentru cauză de utilitate publică în valoare de 11 milioane de lei. Nodul rutier este un proiect european şi primul care va fi pe lista de finanţare pe exerciţiul bugetar 2014-2020. De altfel, acest nod rutier face parte din proiectul de a asigura axa nord-sud a oraşului prin Bulevardul Dem Rădulescu, Bulevardul Tineretului, Pasajul Tudor Vladimirescu, Şoseaua Nicolae Titulescu şi Bulevardul Republicii, dar şi cu nod de debuşare spre şi dinspre Bucureşti.
A precizat miercuri, pentru AGERPRES, primarul Gheorghe Matei

În Râmnicu Vâlcea, alte două proiecte mari se află deja în stadiul de implementare: parcul Zăvoi - 3 milioane de euro şi sistematizarea Zonei Centrale, un proiect de 14,5 milioane de euro, ultimul fiind în faza de licitaţie, mai scrie sursa citată.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj