Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
«Eu citesc, tu citeşti», la mall
Vera IONESCU ,16 ianuarie 2015,00:03 nr. afisari:1471
Vâlcenii care iubesc lectura pot împrumuta cărţi din mall, autobuze sau unităţi bancare. Mai mult, pentru a le obţine nu au nevoie de înregistrare ori de permis de cititor de la bibliotecă. 
Şi asta în cadrul proiectului “Eu citesc, tu citeşti”, derulat de Biblioteca “Antim Ivireanul”. Proiectul care a debutat, ieri, la mall-ul din Râmnicu Vâlcea, se va desfăşura pe o perioadă nedeterminată. 
 
Bibliotecarii nu vor monitoriza circuitul cărţilor, iar conducerea instituţiei de cultură se bazează pe spiritul civic al vâlcenilor pentru a returna cărţile la punctele special amenajate.  Prin acest proiect se urmăreşte creşterea gradului de acces la cultură prin promovarea lecturii.
 
Persoanele care nu au timp să meargă la sediul bibliotecii, scrie adevărul.ro, pot împrumuta o carte din centrul comercial River Plaza Mall, din autobuzele firmei de transport Dacos sau din incinta a două unităţi bancare din Râmnicu Vâlcea, dar şi de la un coafor şi un cabinet medical din oraş.   
 
Ai carte, ai parte! Vom pune la dispoziţia cititorilor câteva mii de cărţi, acestea vor fi reînnoite săptămânal. Cărţile provin din donaţii, iar scopul acţiunii e de a dezvolta dorinţa vâlcenilor de a citi, dar şi de a dezvolta spiritul civic al cititorilor. Ne dorim ca oamenii să înţeleagă că un bun poate fi returnat, pentru ca şi alte persoane să se poată bucura de el.
Declară, potrivit sursei citate, Remus Grigorescu, directorul Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul
 
Potrivit Adevărul, cărţile se pot restitui la orice punct „Eu citesc” din Râmnicu Vâlcea sau la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” aflat în strada Carol I, nr, 26.
 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj