Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Continuă scandalul pe banii de la rectificarea bugetară
Prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, este acuzat de abuz în serviciu, de către liberali
Vera IONESCU ,7 noiembrie 2014,06:48 nr. afisari:1696

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că prin atacarea în contencios a proiectului privind repartizarea fondurilor publice către primării, prefectul riscă să lase fără bani administraţiile publice locale.

Acţiunea Prefectului judeţului Vâlcea, de a ataca în contencios administrativ hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea referitoare la repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumei de 11,592 milioane lei, destinată finanţării şi modernizării drumurilor judeţene şi comunale pentru anul 2014, reprezintă un abuz în serviciu şi va avea ca efect pierderea fondurilor destinate judeţului Vâlcea prin retragerea lor ca necheltuite, la sfârşitul anului. Opinia publică trebuie să cunoască faptul că acţiunea de contestaţie a domnului prefect Dumitru Cornoiu va duce la pierderea acestor fonduri, orice altă explicaţie fiind mincinoasă.
A spus Buican

De asemenea, notează AGERPRES, parlamentarul vâlcean îi consideră vinovaţi pentru pierderea acestor sume pe reprezentanţii PSD din conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea, care au făcut presiuni, în mod public, asupra prefectului pentru a întreprinde această măsură de contestaţie, singurul motiv fiind faptul că PSD nu mai are majoritate politică în Consiliul Judeţean.

Îi putem numi ca vinovaţi, în solidar cu domnul prefect, pe Ion Cîlea şi pe domnul Dumitru Persu, persoane care încă din şedinţa Consiliului Judeţean din data de 30 octombrie 2014 au declarat că dacă nu se votează cum doreşte PSD, se vor pierde banii prin atacarea în contencios administrativ. Trebuie făcută o distincţie clară între legalitatea unui act adoptat de plenul Consiliului Judeţean şi faptul că reprezentanţilor PSD nu le convine, la un moment dat, realitatea politică şi schimbarea legitimă a majorităţii.
A mai adăugat liderul PNL

Buican a mai declarat că a evitat să fie alocate fonduri comunelor unde primarii şi-au schimbat partidul, «pentru a-i salva de o acţiune penală».

Faptul că noua majoritate din Consiliul Judeţean a hotărât să nu repartizeze fonduri către localităţile reprezentate de edilii, care şi-au schimbat partidul politic de la care au candidat în alegeri, reprezintă o decizie, care are rolul de a nu-i implica pe aceştia în niciun fel în anchete penale. După cum se ştie, în urma aprobării de către Guvernul Ponta a ordonanţei, care permite primarilor să migreze de la un partid la altul, există o serie de plângeri penale pe numele acelor edili, care au ales să schimbe formaţiunea politică de unde au candidat. Dacă repartizarea de fonduri în schimbul trecerii de la un partid la altul poate fi considerată infracţiune, conform Codului Penal, majoritatea consilierilor a ales să nu îi incrimineze pe aceşti primari.
Cristian Buican, preşedinte PNL Vâlcea

Fondurile publice alocate localităţilor din judeţul Vâlcea riscă să fie pierdute, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Ion Cîlea, din cauza modului cum au fost distribuite ‘ilegal’ de majoritatea consilierilor ACL, fapt care a dus la atacarea în contencios de către prefectul judeţului.

Prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu a decis să atace în contencios proiectul de hotărâre propus şi votat de consilierii judeţeni ACL (PNL + PDL), în şedinţa Consiliului Judeţean, proiect ce prevede repartizarea fondurilor pentru refacerea drumurilor de interes local, în sumă totală de 11,592 milioane de lei.
A spus Cîlea

Şase primării din Vâlcea, Vaideeni, Berislăveşti, Şusani, Nicolae Bălcescu, Drăgoeşti şi Ştefăneşti, nu au primit niciun leu conform hotărârii adoptate de majoritatea ACL din CJ.
Cîlea a afirmat că “liberalii au împărţit fondurile discreţionar, în funcţie de interesele liderului Cristian Buican”.

De fapt, liberalii au vrut să se răzbune pe primarii din cele şase localităţi, pentru că aceştia au îndrăznit să părăsească barca PNL şi să se înscrie la PSD.
A menţionat Ion Cîlea

Potrivit acestuia, scrie AGERPRES, decizia prefectului de a ataca în instanţă proiectul de hotărâre a CJ ,pe motiv de nelegalitate, a blocat repartizarea banilor până la soluţionarea procesului, însă dacă nu vor fi cheltuiţi până la finele anului, vor fi pierduţi.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj