Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
CJ Vâlcea, tot fără preşedinte interimar
Vera IONESCU ,16 decembrie 2014,00:11 nr. afisari:1377
Încă un eşec în stabilirea unui preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea. 
Luni, consilierii judeţeni nu au ajuns la un consens privind care dintre cei doi vicepreşedinţi să preia atribuţiile preşedintelui. Astfel că a fost propusă organizarea unei noi şedinţe extraordinare în acest sens. 
AGERPRES arată că vicepreşedintele social-democrat al Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu, i-a acuzat pe liberali că pun mai presus interesul personal decât al judeţului.
 
Ar trebui să cunoască toată opinia publică faptul că problemele interne, animozităţile, vanităţile unor indivizi sunt mai presus decât interesul judeţului. Le-am spus liberalilor că le susţinem şi noi omul, pe liberalul Bogdan Pistol, care este vicepreşedinte. Dar ei nu sunt de acord. În acest zile pierdem peste 600 de milioane de euro, este un blocaj instituţional, măcar să ne spună dacă doresc dizolvarea consiliului judeţean şi alegeri anticipate. Ce se petrece aici este demn de Scrisoarea a III-a lui Eminescu.
A declarat Persu
 
Liberalii au cerut o nouă amânare
 
Blocajul este reciproc, face parte din înţelegerea dintre cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean de a-şi apăra funcţiile. Jocurile politicianiste făcute de cei doi vicepreşedinţi blochează, de fapt, activitatea din cadrul consiliului, prin imposibilitatea de a fi desemnat un înlocuitor al domnului Ion Cîlea. Situaţia economică în care a ajuns judeţul Vâlcea, în timp ce ambii vicepreşedinţi ţin de scaun, trebuie să dea de gândit. Ar trebui ca cei doi să-şi dea demisia.
A declarat pentru AGERPRES, preşedintele liberalilor vâlceni, Cristian Buican
 
Niciunul dintre cei doi vicepreşedinţi rămaşi în funcţie nu a fost desemnat, la şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, să preia atribuţiile de preşedinte interimar în locul rămas vacant după decesul lui Ion Cîlea.
De altfel, consilierii liberali au părăsit şedinţa, motivând că nu au nicio propunere şi au solicitat o amânare, iar consilierii Partidului Social Democrat (PSD) i-au acuzat pe aceştia că lasă judeţul fără conducere, arată AGERPRES.
 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj