Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Bugetul Teatrului Ariel, la jumătate
F.D. ,9 februarie 2015,00:01 nr. afisari:1364
Teatrul Ariel din Râmnicu Vâlcea va avea în 2015 un buget de 1,6 milioane de lei, cu aproape 50 la sută mai mic decât cel de anul trecut. Reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea au recunoscut că nu se mai vrea să se plătească sume exorbitante pentru lucrări efectuate doar pe hârtie sau chiria pentru apartamentul la care au acces actorii din alte oraşe sau diverşi invitaţi.
Teatrul municipal va avea în acest an un buget aproximativ egal cu cel al Teatrului Anton Pann ale cărui cheltuieli sunt suportate de Consiliul Judeţean Vâlcea. 
 
Această decizie a fost luată după ce reprezentanţii primăriei au descoperit, în urma auditului de anul trecut, că la teatru s-au făcut şi cheltuieli nejustificate, pentru lucrări realizate doar pe hârtie. De exemplu, instituţia de cultură bugetată de primărie a încheiat anul trecut două contracte în valoare de peste 25 000 de lei pentru deratizare. Potrivit viceprimarului Vasile Cocoş, firma care ar fi trebuit să facă dezinsecţie şi deratizare nu a fost văzută prestând activitatea specificată în contract.   
 
Nu s-a făcut deratizare nici la cinematograf, nici la sediul din centrul oraşului. Într-unul din contracte se specifică un tarif de un leu pe metrul pătrat, suprafaţa deratizată fiind de 800 de metri pătraţi. Am făcut un calcul şi ne-a dat că firma respectivă ar fi trebuit să facă deratizare o dată la două zile. A doua oară, cei de la teatru ne-au prezentat un contract pentru deratizarea unei suprafeţe de 2.500 de metri pătraţi. Mai sunt facturi de 3.300 de lei pe lună pentru curăţenie. Am întrebat de ce costă atât şi mi-au spus că firma de curăţenie foloseşte un aspirator special, care spală.
A declarat viceprimarul Vasile Cocoş, conform adevarul.ro 
 
Directorul teatrului bugetat de primărie recunoaşte că unele servicii prevăzute în contractul încheiat cu firma de deratizare nu au fost prestate.
 
Nu s-au făcut cheltuieli exorbitante, nu am depăşit bugetul aprobat de primărie.  La cinematograf suntem obligaţi să facem deratizare din trei în trei luni. Există o factură mai mare pe care noi nu am mai achitat-o, pentru că nu au fost prestate serviciile prevăzute în contract, dar urma să se deratizare.
A afirmat Doina Miglezi, managerul Teatrului Ariel
 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj