Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Autorităţile vâlcene, pregătite de iarnă
Vera Ionescu ,21 noiembrie 2014,00:06 nr. afisari:1349
Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Vâlcea este pregătită pentru sezonul rece şi căderile de zăpadă prognozate pentru perioada următoare. Anunţul a fost făcut, ieri, de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, după întrunirea comandamentului de iarnă.
 
Încă de la sfârşitul lunii octombrie, când am elaborat proiectul de program pentru sezonul friguros, am trecut la îndeplinirea măsurilor stabilite la nivel judeţean, care să ne asigure prevenirea oricăror evenimente nedorite în cazul ninsorilor sau al altor fenomene specifice iernii. Acţiunile au demarat prin organizarea unui colectiv operativ de acţiune la nivelul Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean, colectiv în care au fost cuprinşi şi reprezentanţi ai unităţilor de administrare a drumurilor de interes naţional şi judeţean. În acelaşi timp, împreună cu conducerea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, am efectuat o inventariere a mijloacelor auto, echipamentelor şi materialelor de intervenţie în situaţia unor cantităţi considerabile de zăpadă, care ar putea conduce la înzăpezirea reţelei de drumuri, funcţie de care am stabilit măsurile specifice de acţiune şi intervenţie. 
A spus Ion Cîlea
 
Preşedintele CJ Vâlcea a dispus, potrivit AGERPRES, ca în regim de urgenţă să fie reactivate şi dotate corespunzător pentru iarnă toate secţiile de drumuri judeţene cărora le-au fost repartizate spre coordonare un număr corespunzător de baze şi puncte de sprijin unde vor fi staţionate 7 autofreze şi autogredere, 18 autobasculante, 10 tractoare, 27 lame pentru autogredere şi alte mijloace de intervenţie (autopluguri, tractoare, 10 răspânditoare de material antiderapant şi altele).
 
În acelaşi scop, au fost identificate utilajele şi mijloacele mecanice aflate în proprietatea unor firme cu capital majoritar de stat sau privat, care pot fi închiriate şi folosite în situaţii deosebite. La rândul său, RAJDP a constituit în 8 puncte din judeţ depozite de materiale antiderapante, unde au fost stocate, până în prezent, aproape 5.000 mc nisip şi 120 tone de sare. Deoarece nu se justifică cheltuielile pentru deszăpeziri din cauza traficului foarte redus pe timpul iernii, am dispus ca, odată cu începerea ninsorilor, să se închidă circulaţia rutieră pe drumurile DJ 105 G, Avrig - Voineasa, DJ 676 E (drum minier), DJ 701 D, Ciunget - Galbenu, DJ 703 N, Releu Cozia. De asemenea, se vor închide şi DJ 656, Olăneşti - Comanca - Tisa şi DJ 651 A, Ghioroiu - limită judeţul Gorj, deoarece pe aceste trasee au apărut mai multe alunecări de teren. 
A mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea 
 
Curs valutar BNR - 15-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj