Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Pavajul din Centrul Vechi cumpărat la suprapreţ
Craiova şi Oltenia se află sub lupa Direcţiei Naţionale Anticorupţie Structura Centrală care cercetează asiduu zeci de infracţiuni de corupţie şi de abuz săvârşite în ultimii patru ani, cu precădere pe raza Municipiului Craiova.
,2 martie 2016,16:40 nr. afisari:5716

Cele mai importante dintre acuzele care li se aduc mai multor persoane din aparatul executiv al Municipiului sunt de luare de mită şi abuz în serviciu, fapte care ar fi fost săvârşite cu ocazia semnării si derularii a diferite contracte de lucrări pe raza Municipiului Craiova şi a judeţului Dolj, lucrări care s-au desfasurat prin accesarea de fonduri europene sau din banii de la bugetul local.

Pe lângă funcţionarii publici cu atribuţii de răspundere în conducerea persoanele juridice ordonatoare de credit cum ar fi Primăria sau Consiliul Judeţean mai sunt în vizorul procurorilor şi patronii şi reprezentanţii legali ai unor societăţi de construcţii cum ar fi RECON, POLYSTART, MITLIV, UTI, etc.

Din informaţiile deţinute de „Ediţie Specială”, în cadrul acestor dosare penale, există foarte multe denunţuri făcute de persoane de pe raza Municipiului Craiova, dar şi denunţuri făcute de către unii dintre făptuitori care se pare că au recuoscut faptele săvârşite.

Ancheta cu privire la aceste posibile fapte penale este condusă de procurorul DNA - CLAUDIA ROŞU, care lucrează intens, de circa doi ani de zile, la aceste dosare.

În ultima perioadă în dosar au avut loc zeci de audieri cu privire la aceste fapte, majoritatea dintre cei audiaţi fiind persoane de pe raza Municipiului Craiova.

La dosar se pare că există şi doi martori protejaţi.

Una dintre cele mai spectaculoase tranzacţii cu cantec şi care face obiectul acestei anchete este aceea că granitul care a fost achiziţionat de către Municipiul Craiova pentru pavajul Centrului Vechi a fost achiziţionat la un preţ umflat de şase ori faţă de preţul de cost!

Astfel că preţul acestuia în China este de 7 dolari/mp, la care se adaugă 15 dolari/mp transportul şi încă 7 dolari/mp – taxele vamale, în total – 29 -30 dolari/mp. Însă Municipiul Craiova a plătit suma de 170 euro + TVA/mp!!!

Mai mult, deşi este un produs chinezesc sută la sută, atât primarul Municipiului Craiova, cât şi reprezentanţii RECON au sustinut, în mod nereal, că este un produs de lux brazilian „Nemaipomenit!” prelucrat în China. Nimic mai fals. Chiar dacă s-a fluturat un certificat care ar atesta originea brută a produsului ca şi braziliană, granitul din Centrul Vechi este un produs chinezesc sută la sută, ultra accesibil, care poate fi achiziţionat de oricine doreşte cu, doar 7 dolari/mp FROM TIANJIN China.

Astfel că un produs de căteva sute de mii de euro a fost plătit de către Municipiul Craiova cu aproape 4 milioane EURO!!!

De fapt, oricine doreşte să acceseze site-urile de specialitate ale furnizorilor chinezi cu privire la acest produs poate afla uşor costul, modul de livrare, plată, etc.

Însă acestă tranzacţie este numai una din numeroasele „învârteli” pe care le anchetează DNA-ul şi care vor face cu siguranţă, în curând, obiectul unor puneri sub acuzare în mod oficial a celor responsabili.

Binenţeles, că Olguţa Vasilescu este principala ţintă a acestor tranzacţii.

Precizăm, în mod expres, că aceste date şi informaţii pe care le prezentăm opiniei publice nu afectează în niciun fel prezumţia de nevinovăţie a persoanelor menţionate.

VIDEO – Declaraţiile pompoase ale Olguţei Vasilescu cu ocazia montării pavajului din Centru Vechi.

Vom reveni!

Editie Specială

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj