Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Trei secţii ale SJU Slatina vor fi reabilitate anul acesta
Georgiana Roxana LEANA ,12 ianuarie 2015,00:10 nr. afisari:1722
Trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor intra în renovare anul acesta, notează Olttv.ro. Licitaţiile au început încă de la sfârşitul anului trecut, pentru ca lucrările să demareze cât mai repede.
 
Secţia de neonatologie şi pediatrie va fi încărcată în SEAP pentru licitare. Vom investi în dotarea secţiilor cu aparatură modernă şi mobilier, vom încerca şi compartimentul chirurgie să-l reabilităm. 
A declarat Marius Oprescu, vicepreşedinte CJ Olt
 
Consiliul Judeţean Olt va aloca circa 15 milioane de lei pentru investiţiile ce vor fi realizate în Spitalul Judeţean de Urgenţă.
Autorităţile locale au precizat că până la sfârşitul acestui an doresc ca mai mult de jumătate din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina să fie reabilitat.
CAS Olt alocă 35 milioane lei pentru sistemul de sănătate din judeţ.
Pentru primul trimestru al anului 2015, Casa de Asigurări de Sănătate Olt a alocat spitalelor din judeţ peste 35 de milioane de lei noi, scrie Olttv.ro. Nici sectorul medicinei de familie nu este ignorat.
 
Avem sectoare cu care stăm destul de bine în acest buget şi nu ne referim doar la spitale, ci şi la medicina de familie. La spitale, suma noastră lunară era de 10,5 milioane lei, acum am depăşit 11 milioane, asta înseamnă că vor fi bani mai mulţi pentru spitalele din judeţul Olt, este o creştere destul de mare, o creştere de 15% faţă de media anului trecut. Spitalele mari, din Slatina şi Caracal, o să primească destul de mulţi bani în plus. Cu banii respectivi sperăm să fie rezolvate toate problemele de la plata şi contribuţiile şi a salariilor către dumnealor, până la achiziţionarea de medicamente şi alte dotări necesare în spital. 
A declarat Florin Ciocoan, director CAS Olt, pentru Olttv.ro
 
Suma totală alocată pentru primul trimestru al anului 2015 este de peste 76 de milioane de lei. Pe lângă suma repartizată spitalelor, pentru decontarea medicamentelor a fost distribuită suma de 20 de milioane de lei, iar pentru asistenţă medicală primară, opt milioane de lei.
Sunt şi sectoare unde sunt anumite deficienţe.
 
Avem sectoare unde sunt probleme de finanţare, vorbim de paraclinic, îngrijiri la domiciliu şi medicina dentară.
 
Reprezentanţii CAS Olt au mai precizat pentru sursa citată, că situaţia se va rezolva până la finele lunii ianuarie şi cu aceste sectoare.
În ceea ce priveşte dispozitivele medicale, s-au alocat peste 990.000 de lei, iar asistenţa medicală stomatologică va primi o finanţare de numai 117.000 de lei.
 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj