Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
SMURD Olt, de şase ani în slujba cetăţenilor judeţului Olt
ISU OLT ,27 februarie 2015,00:04 nr. afisari:1698

Ziua de 28 februarie 2014 are o dublă semnificaţie pentru pompierii din judeţul Olt. În afară de însemnătatea istorică a acestei zile, 82 de ani de când regele Carol al II-lea, prin „Înalt Decret Regal nr. 468”, a aprobat, în anul 1933, “Regulamentul Apărării Contra Atacurilor Aeriene”, act care a marcat înfiinţarea Protecţiei Civile din România, pompierii SMURD aniversează, la 28 februarie, şase ani de la operaţionalizarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi  Descarcerare Olt.

Activitatea celor şapte echipaje SMURD din Slatina, Caracal, Scorniceşti, Balş, Stoeneşti, Osica de Sus şi Vişina se desfăşoară în strânsă colaborare cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, Direcţia de Sănătate Publică Olt, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spitalul Municipal Caracal. Pentru îmbunătăţirea timpului de răspuns şi eficientizarea utilizării resurselor umane, începând cu luna octombrie a anului 2012, la sediul ISU Olt funcţionează dispeceratul comun ISU – Serviciul de Ambulanţă.  
Pe parcursul celor şase ani de activitate, SMURD Olt a înregistrat 18.245 de intervenţii, fiind asistate din punct de vedere medical 18.822 de persoane (17.263 adulţi şi 1.559 copii).

Numărul şi complexitatea intervenţiilor personalului SMURD Olt a crescut de la an la an şi a ajuns în anul 2014 la 4.718 de intervenţii, faţă de numai 1.432 de intervenţii în anul 2010, când SMURD Olt funcţiona cu trei echipaje.
Împlinirea a şase ani de la operaţionalizarea SMURD Olt constituie un prilej de a ne exprima preţuirea şi mulţumirea pentru toţi pompierii care încadrează echipajele SMURD pentru devotamentul şi profesionalismul de care au dat dovadă în nobilele misiuni de salvare a vieţilor omeneşti.  

Manifestări de „Ziua Protecţiei Civile din România”

Vineri, 27 februarie, cu ocazia sărbătoririi celei de-a 82-a aniversări a ,,Zilei Protecţiei Civile din România”, începând cu ora 11.00, la Centru Cultural ,,Eugen Ionescu” Slatina se va desfăşura un simpozion dedicat Zilei Protecţiei Civile din România în cadrul căruia vor fi prezentate mesajele de felicitare din partea oficialităţilor centrale si locale, se vor trece în revistă cele mai importante momente de la înfiinţarea Protecţiei Civile şi vor fi acordate diplome de excelenţă instituţiilor care au sprijinit activitatea I.S.U. Olt şi cadrelor în rezervă care au activat în domeniul Protecţiei Civile.   

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Matei Basarab” organizează la Detaşamentele Slatina şi Caracal şi la Staţia Scorniceşti, între orele 12.00-14.00, Ziua Porţilor Deschise activitate în cadrul căreia vizitatorilor li se vor prezenta  reguli privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur de mare magnitudine (diseminarea mesajelor Campaniei naţionale de informare şi pregătire a populaţiei ,,Nu tremur la cutremur”), principalele misiuni ale protecţiei civile ce vizează salvarea vieţilor omeneşti şi înlăturarea efectelor distrugătoare produse de dezastrele naturale şi tehnica de intervenţie.

De asemenea, cadrele Inspecţiei de Prevenire vor împărţi pliante şi broşuri privind semnificaţia Zilei Protecţiei Civile din România şi modul de comportare în cazul producerii mai multor situaţii de urgenţă.
Manifestări dedicate „Zilei Protecţiei Civile din România” s-au derulat pe tot parcursul lunii februarie. Specialişti ai ISU Olt au desfăşurat activităţi de informare preventivă în care au fost angrenate autorităţi publice locale, elevi, cadre didactice şi cetăţeni.

 
Curs valutar BNR - 15-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj