Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Slătinenii critică munca poliţiştilor locali
Georgiana Roxana LEANA ,9 ianuarie 2015,00:03 nr. afisari:1458
Slătinenii îşi spun părerea vizavi de activitatea Poliţiei locale din oraş. Solicitarea a venit chiar din partea primarului Minel Prina, care doreşte să ştie cum percep locuitorii din oraş acţiunile pe care le fac poliţiştii locali. 
 
La început de an este vremea bilanţurilor şi a planurilor pentru viitor. Am auzit şi am citit foarte multe opinii ale slătinenilor despre activitatea Poliţiei Locale, însă vreau să am o consultare cât mai largă cu dumneavoastră pe această temă. Vă invit pe site-ul Primăriei, la linkul de mai jos, pentru a vă exprima opinia despre activitatea Poliţiei Locale. Aşa cum v-am obişnuit şi pe această pagină, voi citi mesajele dumneavoastră, urmând apoi a lua deciziile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor exprimate.
Declară Minel Prina
 
Opiniile slătinenilor au fost trecute pe site-ul Primăriei. Aceştia consideră că poliţiştii sunt legaţi la ochi şi nu văd toate ilegalităţile ce se comit în oraş.
 
Poliţia Locală are un mare minus din partea mea pentru faptul că nu se iau măsuri împotriva celor care parchează aiurea, de parcă sunt mai cu moţ şi pentru ei nu este aceeaşi lege. Sunt străzi principale pe care abia poţi circula din pricina acestor birjari, că şoferi nu îi pot numi.
Spune Adrian
 
Slătinenii sunt nemulţumiţi şi de aspectul fizic al poliţiştilor. În opinia lor, aceştia nu se implică suficient în atribuţiile pe care le au.
 
În primul rând ar trebui să mai slăbească şi să poată fugi după un infractor pentru că plimbatul în maşină şi statul la pariuri nu îţi aduc o condiţie fizică bună ( nu înseamnă că cei care sunt mai slăbuţi pot alerga după cineva, pentru că nu înseamnă că dacă sunt slabi au şi condiţie fizică), condiţia fizică şi măcar nişte probe de 2 ori pe an ar trebui să fie obligatorii. Mai multă patrulare prin cartiere la pas şi nu odată pe an să treacă cu maşina şi niste cursuri de comunicare nu ar strica pentru aceşti poliţişti.
Crede Ion
 
Nu dau suficiente amenzi acolo unde e necesar, cred slătinenii.
Nu am avut contact direct cu Poliţia Locală, îi respect, dar părerea mea este că nu prea îşi fac treaba aşa cum trebuie, ar trebui să nu mai stea numai în maşini, ci să patruleze pe trotuare, pe străzi prin cartiere şi să aplice amenzi celor care aruncă hârtii, ambalaje, gunoaie pe jos, celor care scuipă pe jos, celor care au câini de companie şi îşi fac nevoile pe jos, celor care parchează cu auto pe trecerile de pietoni, în staţiile de autobuz, pe locurile specificate de handicap sau alte locuri nepermise etc.   
Ar trebui să fie răspunzători de bunurile oraşului şi pentru orice stricăciune, furt să fie obligaţi să plătească o imputaţie, numai aşa poate îşi fac treaba, este de părere Cornel.   
Slătinenii mai spun că poliţiştii nu dau dovadă de profesionalism.
 
De ce Slatina nu beneficiază decât de serviciile minimale ale poliţiei locale? Cum îşi justifică salariile primite membrii acesteia? Nu contează nivelul salariului, ci profesionalismul arătat, ca în orice alt domeniu. Dacă esti profesionist lucrezi serios! De unde află cetăţenii în mod public care sunt îndatoririle poliţiei locale? De ce sistemul de supraveghere a oraşului nu poate fi accesat de cei care au fost păgubiţi la un moment dat ? Nu este pentru cetăţeni?
Se întreabă un slătinean
 
Mai mult, aceştia îi acuză pe poliţişti că fug de la îndatoririle pe care le au şi că noaptea nu fac suficiente patrulări.
 
Poliţia comunitară este o “instituţie” inutilă, plină de incompetenţi!! O “lipitoare” care secătuieşte bugetul oraşului. Personal slab pregătit şi needucat . Personal, i-am văzut cum s-au urcat în maşină şi au plecat când nişte golani au început un scandal lângă ei ! Nu ştiu decât să se ia de femei şi bătrâni şi să sancţioneze pe cine pot şi ei, nu intervin niciodată când este cazul. Vara se plimbă ziua-dimineaţa pe bulevard, şi iarna stau la sediu la căldurică. Nu au personal care să intervină seara şi noaptea - în situaţii de tulburarea liniştii. Este un serviciu inventat pentru o adunătură de lipitori şi păzitori de afişe electorale.
Conchide Paul
 
Conform gazetanouă.ro, primarul Minel Prina, după ce va analiza opiniile slătinenilor, va lua măsuri. 
 
Vom face o analiză, în urma sondajului, iar marţea viitoare voi avea o întâlnire şi cu consilierii obşteşti, exact pe această temă.
Afirmă Minel Prina
 
Curs valutar BNR - 15-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj