Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Simpozion neurologic la Slatina
Dragoş Ostroveanu ,27 octombrie 2014,00:01 nr. afisari:1753

Vineri, 24 octombrie, la Slatina s-a desfăşurat Conferinţa regională de neurologie cu tema „Tulburări acute şi cronice ale funcţiilor cerebrale “.
Evenimentul ştiinţific a fost organizat de doctorul Renică Diaconescu, medic în cadrul S.J.U. Slatina, şeful Secţiei Neurologice.
Conferinţa s-a bucurat de sprijinul şi coorganizarea din partea Colegiului medicilor din România, filiala Olt şi al Asociaţiei medicilor de familie/medicină generală. Din partea acestor instituţii au participat: dr. Viorel Rădulescu, secretar general C.M.R., membru în biroul executiv naţional şi dr. Marinache Costache, preşedintele C.M.R. filiala Olt.
Conferinţa s-a bucurat de sprijinul companiei austriece EVER NEURO PHARMA AUSTRIA producătoarea medicamentului cerebrolizin, un medicament foarte folosit în neurologie.

Invitaţii de onoare au fost doamnele conferenţiar doctor Zaharia Cornelia şi Tudorică Valerica.
Speaker-ii simpozionului au fost: conferenţiar doctor Zaharia Cornelia, conferenţiar doctor Tudorică Valerica, dr. Renică Diaconescu, dr. Coteanu Mugurel, dr. Stancu Carmen (ambii medici primari).
Peste 200 de medici au participat la conferinţă, acest lucru denotând nivelul ştiinţific ridicat.
Colegiul Medicilor din România a creditat ştiinţific acest simpozion cu 7 puncte EMC (Educaţie Medie Continuă).
Referitor la acest simpozion doctoral Renică Diaconescu a declarat: „Lucrările vor aduce în actualitate unele boli cerebrale acute şi cronice şi noutăţile în tratarea acestora. Noi vrem să fie un simpozion interactiv, cu participarea celor care asistă.“

Doctorul Viorel Rădulescu, a declarat: “Este o manifestare medicală de înaltă ţinută, fiind organizată de colectivul de medici din cadrul secţiei neurologice a S.J.U. Slatina, în frunte cu doctorul Renică Diaconescu. Au participat două doamne conferenţiar precum şi medici specialişti din judeţ. Este o manifestare de ţinută medicală, fiind aduse în discuţii teme de mare actualitate la ora actuală.“
Doctorul Renică Diaconescu este medicul care a fost premiat la Viena în urma unei lucrări prezentate la cel de-al XXI-lea Congres Mondial în Neurologie. Lucrarea prezentată fiind: “Studiul privind terapia hemoragiei intracerebrale”, cotidianul nostru marcând atunci evenimentul în ediţia din 19 iunie.

Se mai poate spune de Renică Diaconescu că este membru al Academiei Europene de Neurologie, fiind membru din data de 2 iunie la Istanbul.
Ultima manifestare de înaltă ţinută ştiinţifică fiind Congresul Naţional de Neurologie, unde a fost premiat cu locul III a fost obţinut de medicii slătineni dr. Renică Diaconescu, Carmen Corina Stancu, Mugurel Florian Coteanu- Secţia Neurologie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu lucrarea “Terapia cu hemostatice în hemoragia intracerebrală acută”.
Ultima mare realizare a doctorului Renică Diaconescu a fost implementarea procedurilor medicale privind efectuarea trombolizei în accidentul vascular cerebral.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj