Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Secţia UPU Slatina, modernizată
Georgiana Roxana LEANA ,29 decembrie 2014,00:14 nr. afisari:2107
Unitatea de Primiri Urgenţe a fost modernizată cu bani de la Consiliul Judeţean Olt, Primăria Slatina şi Ministerul Sănătăţii. Investiţia de nouă milioane de lei a fost inaugurată chiar  în Ajunul Crăciunului în prezenţa ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, a preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, vicepreşedintele Marius Oprescu şi primarul Slatinei, Minel Prina, notează Olttv.ro. 
 
Lucrările au fost demarate în luna ianuarie a anului acesta şi au fost finalizate în luna noiembrie
 
Urgenţa numărul unu este ca la Slatina să avem servicii medicale de calitate, iar cei care vin în această unitate medicală să aibă condiţii de spitalizare la standarde europene. Şi Consiliul Judeţean Olt şi Primăria Slatina s-au implicat în acest proiect pentru că ne dorim ca SJU să fie un spital modern şi un model pentru alte judeţe.
Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt
 
Proiectul a presupus lărgirea semnificativă a parterului Spitalului Judeţean către parcarea interioară a unităţii, prin demolarea vechii intrări în incinta unităţii sanitare. 
A fost amenajat astfel un nou corp de clădire în care funcţionează unitatea de primiri urgenţe. Noua secţie UPU are două intrări, una exclusiv pentru preluarea pacienţilor, iar cealaltă pentru vizitatori.
De asemenea exteriorul Spitalului Judeţean a căpătat un alt aspect. Aparatura medicală de la UPU are o valoare de cinci milioane de lei. 
A fost achiziţionat un computer tomograf, un defibrilator manual, pulsiometre, ecograf Doppler, ecograf pediatric, incubatoare, paturi mobile, tărgi, dar şi alte aparate specfice unei unităţi de primiri urgenţe moderne.
 
Este cel mai frumos cadou pe care autorităţile locale şi judeţene îl puteau face locuitorilor judeţului Olt. Suntem la al doilea pas pe care îl facem la SJU Slatina, după ce Ambulatoriul a fost reabilitat acum doi ani. Eu am două sensibilităţi, educaţia şi sănătatea şi constat că ele devin sensibilităţi ale tuturor. Trebuie să rezolvăm toate problemele care sunt aici, pentru ca peste patru-cinci ani să nu mai fie nici o diferenţă între un spital din Viena şi cel de la Slatina.
A declarat Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor
 
Unitatea de Primiri Urgenţe a fost extinsă cu 700 de metri, iar cea veche a fost modernizată 
 
Este rezultatul auditului pe care l-au făcut specialiştii italieni. Am modernizat şi dotat Unitatea de Primiri Urgenţe, am amenajat zona din faţă, iar investiţiile la Spitalul Judeţean vor continua şi în anul viitor când vom reabilita patru etaje.
A explicat Marius Oprescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt
 
Primarul Slatinei a asigurat că vor finanţa pe mai departe şi alte proiecte ce privesc Spitalul Judeţean.
 
Mă bucur că am inaugurat în Ajunul Crăciunului această investiţie. Slatina este un exemplu de bună practică pentru că patru instituţii au colaborat la acest proiect. Trebuie să continuăm investiţiile, iar Primăria Slatina va finanţa şi alte proiecte ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.
A spus primarul Slatinei, Minel Prina
 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj