Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Prima reuşită referitoare la Parcul Industrial
Dragoş Ostroveanu ,13 noiembrie 2014,23:59 nr. afisari:1557

Primarul Slatinei, Minel Prina a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, prima reuşită în cadrul Parcului Industrial. Concret, este vorba de vânzarea unei suprafeţe de 17 hectare de teren către firma PRISMIAN din Slatina. În urma acestei investiţii se vor crea, în primă fază, 378 de locuri de muncă, urmând ca, în faza a doua să se creeze tot atâtea locuri de muncă. Obligaţia primăriei este ca în maxim un an să introducă utilităţile în parc.
Planul investiţional prevede ca fabrica să fie construită în maxim 2 ani de zile, iar angajările să se realizeze într-un temen de un an, diferenţa de timp urmând a fi utilizată pentru pregătirea personalului angajat într-o unitate din Italia. Din declaraţia directorului de resurse umane, Albina Dumitrescu, aflăm că producţia noii hale se va axa pe fibra optică şi ulterior, în funcţie de cerere, şi pe alte tipuri de cabluri.

A fost o procedură complexă, a fost întocmit un caiet de sarcini fără probleme, iar salariaţii primăriei au fost foarte competenţi, nefiind probleme la nivelul legalităţii.
Au spus reprezentanţii societăţii

Primăria a facilitat o întrevedere între reprezentanţii companiei şi ministrul delegat pentru buget, slătinenul Darius Vâlcov, pentru a discuta de facilităţile acordate de stat pentru investitotrii strategici, sedinţa desfăşurându-se la C.J. Olt. Investitorul lucrează în acest moment la documentaţia pentru schema de ajutor referitor la salariaţi.  

Iată cum un fost primar, Darius Valcov, cunoscând problemele cu care ne confruntăm a iniţiat această modificare legislativă, reuşind să ajute toate comunităţile locale.
A spus edilul Minel Prina

Trebuie spus ca investitorul şi-a dorit extinderea investiţiei, în Parcul Industrial, datorităa facilităţilor acordate de lege.
În acest moment, investiţia companiei italiene, în Slatina, are un număr de 277 de salariaţi, la care se adaugă firmele de pe platforma uzinei.

Un lucru ce trebuie menţionat este că Primăria a trecut de pragul de 100 de milioane de euro încasări la buget anul acesta.
Această primă investiţie nu este singura, urmand ca în perioada următoare Primăria să mai semneze încă un contract pentru o suprafaţă de 3.000 de mp pentru crearea unui depozit de carburant, urmând ca noua societate să mai aducă un număr de 7-8 angajaţi. Trebuie spus că noul investitor este unul local.

Referitor la vânzarea sau închirierea întregului teren care a mai rămas, directorul Parcului Industrial, Mihai Ciprian Chitoţu, a afirmat că: “În prezent jumătate din teren este acoperit, termenul final este de 5 ani, termen fixat conform caietului de sarcini. “
Îmbucurător, pentru Primărie, este faptul că mai există câteva firme care doresc să investească, pe cel 34 % din terenul rămas liber, dar după ce utilităţile vor fi introduse.

Referitor la aceasta primă reuşită edilul Minel Prina a declarat:
Importanţa acestui contract rezidă în crearea unui număr de peste 300 de locuri de muncă şi bineînţeles extinderea investiţiei unui investitor serios. Vreau să felicit toate pesoanele care au lucrat la acest proiect pentru reuşită.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj