Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Ministrul Vâlcov, întâlnire cu afaceristii din Olt
Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, a mers vineri la Olt. Acesta a avut o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţ, în sala „Europa” din cadrul Consiliului Judeţean Dolj.
Dragoş Ostroveanu ,6 octombrie 2014,00:00 nr. afisari:1186

Obiectivul întâlnirii a fost prezentarea oamenilor de afaceri a două scheme de ajutor de stat prin care firmele sunt încurajate să se dezvolte şi să creeze locuri de muncă. Oltul este primul judeţ unde ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, alături de o echipă din Ministerul Finanţelor, a prezentat această noutate legislativă.

Prima schemă de ajutor este pentru firmele care creează minimum zece locuri de muncă, statul plăteşte jumătate din salariul acestora, investitorul având obligaţia să păstreze aceste locuri de muncă doi ani, iar cea de-a doua se referă la companiile care investesc minimum zece milioane de euro şi care primesc 50% din valoarea investiţiei.

La întâlnire au fost prezenţi preşedintele CJ, Paul Stănescu, primarul Slatinei, Minel Prina, dar şi parlamentarii de Olt.
Persoanele interesate de aceste scheme de ajutor de stat pot găsi informaţii pe site-ul Ministerului Finanţelor, dar şi la direcţiile regionale sau administraţiile fiscale judeţene.

Am prezentat mediului de afaceri din judeţul Olt, schemele de ajutor de stat adoptate în luna septembrie de Guvernul României. Oameni de afaceri care au participat la prezentare s-au arătat interesaţi, atât de schema de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, cât şi de schema de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Am convingerea că după discuţiile purtate investitorii nu vor întârzia să aplice pentru obţinerea fondurilor prevăzute, iar judeţul Olt să beneficieze de noi investiţii şi de noi locuri de muncă în cel mai scurt timp.
Darius Vâlcov, Ministrul Bugetului

Primarul Minel Prina a prezentat, în cadrul întâlnirii proiectul Parcului Industrial Slatina, declarand În acest sens:
Am prezentat şi proiectul Parcului Industrial Slatina şi facilităţile pe care le oferim astfel încât investitorii să îşi poată dezvolta afacerea şi să creeze locuri de muncă.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj