Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Licitaţie pentru modernizarea secţiilor Neonatologie şi Pediatrie
Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina speră ca, în două luni ,să fie semnat contractul pentru demararea lucrărilor
(G. R. L.) ,20 februarie 2015,00:04 nr. afisari:1377
Secţiile de Neonatologie şi Pediatrie Slatina vor fi reabilitate. Documentaţia de atribuire a contractului având ca obiect lucrările de modernizare şi recompartimentare de pe cele două secţii a fost pusă, la începutul acestei săptămâni, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, notează gazetanoua.ro. Valoarea întregului proiect se ridică la peste 35 de miliarde de lei vechi, bani proveniţi din bugetul Consiliului Judeţean Olt. 
Lucrările de modernizare şi recompartimentare de pe secţiile de Neonatologie şi Pediatrie vor fi demarate în primăvara acestui an. Se vor moderniza şi recompartimenta etajelor trei şi patru, şapte şi opt.
 
Întreaga Secţie de Neonatologie va fi comasată pe etajele trei şi patru, iar Pediatria va fi reabilitată integral. Cele mai ample lucrări vor fi la etajul al treilea, unde va fi amenajată Terapia Intensivă pentru bebeluşi. 
Terapia Intensivă va fi de 71 de metri pătraţi, fără pereţi despărţitori. Tot etajul al treilea va cuprinde bucătăria şi cabinetele medicilor, la etajul al patrulea se vor face reabilitări, dar fără să se modifice structurile existente.
 
Secţia de Neonatologie se află acum la etajele patru, cinci şi şase. La etajul al patrulea sunt normo-ponderalii, mama şi copilul, la etajul cinci este Terapia Intensivă cu mediul aseptic şi prematurii, iar la etajul al şaselea Terapia Intensivă Septică, unde sunt aduse cazurile cu HIV sau hepatită. Conform noului proiect, nou-născuţii nu vor mai fi plimbaţi prin spital, de la sala de naşteri la etajele superioare.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, speră ca, în maximum două luni, să fie semnat contractul pentru a se putea da startul lucrărilor.
 
Întreaga procedură trece prin ANRMAP. Licitaţia este organizată după ce totul este verificat şi aprobat de această instituţie. Noi sperăm ca acest contract privind lucrările de modernizare şi reabilitare a secţiilor de Neonatologie şi Pediatrie să fie semnat în maximum două luni.
A declarat Iordache, potrivit gazetanoua.ro
 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj