Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
«German Kids» club, o initiaţivă pentru o educaţie completă
Dragoş Ostroveanu ,27 octombrie 2014,00:01 nr. afisari:2303

Cu puţin timp în urmă, în Slatina, din iniţiativa unei tinere profesoare s-a înfiinţat O ALTFEL DE  ŞCOALĂ. Spun altfel datorită comportamentului personalului, tematicii şi activităţii copiilor.
German Kids Club nu este o unitate de învăţământ în sensul cunoscut şi nici un after school tipic, este primul club educativ din Slatina, bineînţeles pentru prichindei, cu program după şcoală, pentru micuţii de clasele 0 – IV.
Ca la orice after school aici se fac temele de la şcoală şi se serveşte masa. Particularitatea şi frumuseţea acestui CLUB constă în activităţile desfăşurate după terminarea temelor sau a altor activităţi obligatorii în buna dezvolatare a copilului. Micuţii învaţă lucruri noi de la cadre didactice tinere care îmbină jocul cu activităţile şcolare, o abilitate. Elevii sunt pregătiţi nu numai pentru şcoală, ci şi pentru viaţă, educatoarele încearcă să îmbine utilul cu plăcutul.

Este mai mult decât ideea de bază a after school-ului românesc, noi suntem un club educaţional, deoarece facem cu mult mai mult decât un after school clasic.
Andreea Dobra, iniţiatoarea acestui proiect

Vom enumera câteva din cele pe care noi le-am considerat frumoase, sănătoase, educative şi distractive: cursuri de limba germană şi engleză predate într-o manieră jucăuşă şi distractivă zilnic, sport, cursuri de gastronomie, de pictură şi teatru în cadrul atelierului Art Craft, desen, confecţionarea diferitelor obiecte (obiecte hand-made) pe care le pot face cadou mămicilor şi bunicilor, cursuri ştiinţifice, organizarea zilelor de naştere şi a multor alte surprize. Poate ceea ce este şi foarte important sunt şi ore de sport (pilates).

Ultima “nebunie“ la German Kids Club a fost concursul:  Mici masterchefi. Prichindeii au învăţat să facă brioşe. După aceste cursuri de gastronomie vor fi de mare ajutor mămicilor în bucătărie. Micuţii au fost împărţiţi în două grupe, în funcţie de ingredientul de bază din brioşă - ciocolată şi vanilie. Ceea ce a fost surprinzător a fost reacţia părinţilor la DELICATESELE realizate de prichindei, TOTUL A FOST DELICIOS.
Vor urma: pizza sau lasagna. Cu siguranţă reţeta de brioşe a fost memorată şi pusă în practică în bucătăria de acasă.

Însă PROBLEMA CEA MAI MARE se va ivi în viitor, atunci când mamele nu vor mai avea loc de copii în bucătărie, crezându-se chiar buni în “ale gastronomiei“. Fiecare zi aici este o experienţă de viaţă, pe care micuţii o povestesc şi repovestesc părinţilor şi bunicilor alături de care se vor distra de acum şi în bucătărie, doar sunt nişte mici masterchefi, nu?
Este o încântare sufletească să vezi “acele terminatoare de energie umană“ stând cuminţi pe scaun gătind. Ceea ce este important este că micuţii nu ajung să se plictisească pe scăunele sau în clasă.
Paleta vârstei copiilor, primiţi la acest club este mare: din clasa pregătitoare până în clasa a patra.
Marea carenţă a învăţământului românesc este imobilismul, reticienţa la schimbare şi la nou. Iniţiative de acest fel sunt mici ghiocei la o posibilă primăvară a învăţământului românesc.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj