Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Strategia Naţională pentru Tineret 2014 - 2020, în dezbatere publică
(V. I.) ,13 august 2013,01:18 nr. afisari:1728

Lumea întreagă a celebrat ieri Ziua Internaţională a Tineretului. În România, Ministerul Tineretului şi Sportului a marcat această zi prin lansarea în dezbatere publică a Strategiei Naţionale pentru Tineret 2014 - 2020. Scopul acestei strategii este incluziunea socială a tinerilor.  în condiţiile în care cea mai ridicată rată a sărăciei absolute, 8,4 la sută, se înregistrează la grupa de vârstă 15 - 19 ani.Secretarul de stat în MTS Cristian Cosmin a afirmat că populaţia tânără cu vârste între 15 şi 34 de ani a scăzut constant din 2001, ajungând acum la şase milioane de persoane.Secretarul de stat pentru activitatea de tineret, Cristian Cosmin, a prezentat în cadrul conferinţei de presă organizate pe această temă metodele de aplicare a angajamentului Ministerului faţă de valorizarea tinerilor români din perspective multiple, pe lângă cea a politicii de tineret propriu-zise.

Momentul lansării Strategiei Naţionale pentru Tineret 2014  - 2020 este unul special pentru tinerii din România şi nu numai, fiind 12 august, Ziua Internaţională a Tineretului, cu atât mai mult cu cât de 12 ani nu mai avem o strategie coerentă în România care să susţină şi să apere interesele tinerilor. Marcăm această zi nu numai prin lansarea Strategiei, ci şi printr-o serie de evenimente dedicate tinerilor desfăşurate pe litoral.
A declarat secretarul de stat Cristian Cosmin

De asemenea, reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, a afirmat următoarele:
Aş dori să mulţumesc în primul rând Ministerului Tineretului şi Sportului pentru această invitaţie de a participa la lansarea dezbaterii publice referitoare la Strategia Naţională pentru Tineret. UNICEF consideră că această strategie este deosebit de importantă din cel puţin două motive: în primul rând pentru că situaţia adolescenţilor şi cea a tinerilor este îngrijorătoare şi, în al doilea rând, pentru că România are nevoie să investească în adolescenţi şi tineri, cu precădere în cei mai vulnerabili, dacă vrea să promoveze dezvoltarea incluzivă şi incluziunea socială. Cele mai importante probleme cu care se confruntă adolescenţii şi tinerii din România, identificate de UNICEF, sunt sărăcia şi excluziunea socială, problemele din domeniul educaţiei, sănătăţii şi al ocupării forţei de muncă. Dialogul continuu condus de Ministerul Tineretului şi Sportului, societatea civilă, adolescenţi şi tineri s-a dovedit a fi profitabil şi a făcut un pas înainte.

Elaborarea strategiei a fost realizată în concordanţă cu Hotărârea de Guvern nr. 870/2006, care reglementează sistemul guvernamental de formulare a politicilor publice. Această strategie este documentul programatic la nivelul cel mai înalt care îşi propune să identifice şi să prioritizeze direcţiile de acţiune, astfel încât să poată fi constatate evoluţii pozitive în domenii precum: muncă şi antreprenoriat, cultură şi educaţie nonformală, sănătate, sport şi recreere, participare şi voluntariat. În perioada care urmează, documentul se va afla în dezbatere publică, având ca termen de finalizare a dezbaterilor pe marginea acestuia luna octombrie a anului curent, moment în care va fi definitivat şi planul de acţiune sectorial, la care îşi aduc aportul mai multe ministere, prin grupul de lucru interministerial desemnat să elaboreze acest document. Adresa de e-mail la care pot fi trimise observaţiile referitoare la Strategia Naţională pentru Tineret 2014 - 2020 este strategietineret@mts.ro.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj