Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Părinţii îşi pot înscrie copiii la grădiniţă
,11 mai 2015,09:05 nr. afisari:1345

Părinţii îşi pot înscrie copiii la grădiniţă de luni până pe 1 august, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

În vederea cuprinderii copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani în învăţământul preşcolar, se derulează, succesiv, următoarele etape: reînscrierea copiilor care frecventează unitatea de învăţământ preşcolar în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2015-2016 şi înscrierea copiilor nou-veniţi.

Reînscrierile au început pe 27 aprilie iar înscrierile se vor derula în intervalul 11 mai — 1 august. Înscrierile pot continua şi după această dată, dacă mai există locuri disponibile, a precizat Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, ocuparea locurilor rămase libere după reînscriere se va face în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă — grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 2-3 ani).

Perioadele de înscriere şi reînscriere la nivelul fiecărei grădiniţe şi orarul aferent sunt stabilite de conducerea respectivelor unităţi de învăţământ. Ambele categorii de informaţii vor fi afişate la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru a fi cât mai accesibile părinţilor şi publicului interesat. În măsura în care este posibil, informaţiile vor fi publicate şi pe site-urile grădini?elor (dacă există) şi, eventual, pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean.

De asemenea, în limita locurilor rămase şi, dacă este cazul, înscrierea se face pe baza criteriilor generale de departajare pe care grădini?ele le aplică atunci când există mai multe solicitări decât numărul de locuri (de exemplu: apropierea de domiciliul copilului, existenţa a unui frate/ a unei surori al/ a copilului, înmatriculat/ înmatriculată în unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea, părinte/ tutore unic întreţinător de familie, existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului).

Criteriile generale vor fi aprobate de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ şi se aplică în baza unor documente doveditoare, prezentate de părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului.

Sursa -  AGERPRES

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj