Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
CNAS: 51 de medicamente, printre care interferon free, pot fi incluse pe lista de compensate
,12 mai 2015,01:08 nr. afisari:1425
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a anuntat, luni, ca sunt 51 de decizii pentru includerea conditionata pe lista de medicamente compensate si gratuite a unor molecule, printre care si pentru tratamentul fara interferon al hepatitelor virale, cronice si ciroze hepatice tip C.
 
"Agentia Nationala a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale a emis deciziile pentru 51 de molecule care pot beneficia de includere conditionata în lista de medicamente compensate si gratuite, dintre care si molecule pentru tratamentul fara interferon al hepatitelor virale, cronice si ciroze hepatice tip C. Criteriile de includere a pacientilor în tratament cu interferon free sunt postate pe site-ul CNAS, în trasparenta decizionala. Conform acestor criterii, într-o prima etapa, vor beneficia de tratament pacientii aflati într-un stadiu avansat de fibroza, precum si pacienti aflati în stadiul F4 si care nu au raspuns la tratamentele anterioare", a anuntat, luni, CNAS într-un comunicat de presa.
 
Comisia de negociere a contractelor cost - volum si cost - volum - rezultat, constituita din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Agentiei Nationale a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) si CNAS se întruneste lunar pentru a analiza cererile detinatorilor de autorizatii de punere pe piata.
 
Potrivit CNAS, încheierea contractelor cost - volum si cost - volum - rezultat au ca scop includerea în tratament a unui numar cât mai mare de pacienti.
 
"Acest tip de contracte sunt absolut necesare pentru a ne asigura ca includem în tratament un numar cât mai mare de pacienti. Urmarim ca raspunsul la tratament sa fie cât mai eficient, iar contractul cost - volum - rezultat va face posibila decontarea din fond doar a acelor tratamente care dau rezultate", a declarat presedintele CNAS, Vasile Ciurchea
 
Tratamentele inovatoare pentru afectiunile hepatice tip C au fost introduse de sistemele de sanatate din Europa recent. De exemplu, în Franta, în luna noiembrie 2014 a fost introdus tratamentul fara interferon. România se numara printre primele tari est-europene care introduc tratamentele de ultima generatie pentru hepatica C.
 
Sursa - mediafax.ro
 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj