Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Traseista politică Veronica Nicolae- tupeu fără margini- vrea să ajungă şefa profesorilor
Traseista politică Vera Nicolae vrea un ciolan mai mare
Nu se mulţumeşte că a ajuns director la Casa Corpului Didactic Mehedinţi pe pile politice. Acum se visează inspector şcolar general la ISJ Mehedinţi , adică şeful profesorilor din judeţ. În cauză este vorba de Nicolae Veronica, o traseistă politică pe cât de tânără, pe atât de oportunistă …
Iulian Gogonea ,26 februarie 2015,00:05 nr. afisari:2400

Postul de inspector şcolar general, ocupat interimar de o apropiată a baronului penal Adrian Duicu, pe nume Mirela Pintea Enea, este dorit de persoane la fel de piloase , controversate şi neexperimentate. De departe, una dintre acestea este traseista politică Veronica Nicolae , fost consilier local PDL care după ce s-a văzut cu sacii în căruţă a  trecut de partea PSD. Ulterior, însă , din motive numai de ea ştiute, Nicolae Veronica a devenit consilier local independent.

Nici ,,independenţa” n-a satisfăcut-o că la scurt timp a trecut la Partidul Liberal Reformator al lui Tăriceanu. Înainte de acestă mişcare politică ea şi-a  anunţat demisia din funcţia de consilier local severinean . Dar la şefia Casei Corpului Didactic Mehedinţi, unde  ajunsese cu sprijinul PSD nu a renunţat. Că doar e un ciolan de ros şi acolo. Odată înregimentată  în gruparea lui Tăriceanu , tânăra activistă  a devenit peste noapte preşedinte de organizaţie judeţeană. Probabil că având acest ,,spate” politic şi crezându-se pe cai mari , Nicolae Veronica,  s-a înscris la concursul pentru funcţia de inspector şcolar general. Tupeu mare , şanse  de reuşită zero.  

Mihaela Pintea Enea, omul PSD-ului,  e câştigătorul din start

La concursul organizat de Ministerul Educaţiei pentru ocuparea postului  de inspector şcolar general s-au depus şase candidaturi. Vorbim de Simona Tatomir, cea care ocupă postul de inspector şcolar general adjunct, de actuala şefă a învăţământului mehedinţean Mirela Pintea Enea , favorita întrecerii ,  dar şi de fostul director al Colegiului Naţional Traian, Cristian Harcău.

 Onorabila funcţie mai este dorită şi de Sanda Baboniu, director al Colegiului Tehnic Domnul Tudor şi Marian Butuşină,  fost inspector şcolar. Regretabil este că niciunul dintre cei 6 candidaţi nu este străin de politică. Toţi , în felul lor, au pile. Probabil că din acest motiv profesioniştii adevăraţi din învăţământul mehedinţean au preferat să stea în banca lor. 

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj