Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Romag Termo din cadrul RAAN
Din rău, în mai rău
RAAN nu mai poate furniza agent termic Severinului
Conducerea RAAN cere autorităţilor abilitate să ia o decizie în regim de urgenţă cu privire la funcţionarea companiei.
Iulian Gogonea ,5 martie 2015,00:03 nr. afisari:1593

Severinul ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură începând cu data de 10 martie, întrucât RAAN nu dispune de fonduri pentru asigurarea materiei prime după această perioadă, rezerva de cărbune existentă fiind folosită pentru funcţionarea instalaţiilor care pun în pericol populaţia dacă sunt oprite necontrolat.

Având în vedere situaţia deosebită în care se află Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta- Turnu Severin – în insolvenţă, unitate de interes strategic cu specific deosebit, datorită unor cauze externe regiei – şi anume, lipsa fondurilor financiare pentru onorarea achiziţiilor de materii prime, în primul rând de cărbune energetic, materiale şi piese de schimb strict necesare funcţionării în condiţii de siguranţă, există riscul de întrerupere a agentului termic către municipiul Drobeta- Turnu Severin la data de 10. 03. 2015.
A arătat RAAN într-un comunicat de presă remis miercuri

Totodată, reprezentanţii companiei atrag atenţia asupra unui aspect extrem de important şi anume acela că în cazul în care nu se fac economii la consum, există riscul producerii unei situaţii de urgenţă „cu consecinţe grave asupra populaţiei”. Pentru a evita acest lucru, instalaţiile care vehiculează hidrogen sulfurat trebuie controlate, fiind nevoie de cărbune energetic.

Astfel, stocul de cărbune existent în depozitul Sucursalei Romag Termo trebuie să asigure funcţionarea în condiţii de siguranţă a Sucursalei Romag Prod pentru a putea fi evitată o situaţie de urgenţă, de amploare cu consecinţe grave asupra populaţiei din municipiul Drobeta- Turnu Severin şi mediului. În aceste condiţii, pentru reducerea consumului de cărbune, în perioada imediat următoare, RAAN va lua măsura sistării agentului termic către agenţii economici notificaţi, care înregistrează facturi restante mai vechi de 31.12.2014 şi a apei calde menajere pentru asociaţiile de proprietari notificate care înregistrează facturi restante mai vechi de 1.01.2013. Se are în vedere furnizarea în continuare a agentului termic către şcoli, spitale, grădiniţe, unităţi care nu îşi pot desfăşura activitatea în lipsa agentului termic.
Mai arată RAAN

 
Curs valutar BNR - 23-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj