Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Poliţist-stupar , la un pas de moarte de la înţepăturile de albine
Adjunctul şefului de post din comuna Grozeşti, Gheorghe Anghel, a fost transportat rapid cu un elicopter SMURD la Craiova. Contactat telefonic primarul comunei , Gheorghe Coman ne-a declarat, ieri, că persoana înţepată de albine a scăpat cu bine, mai mult decât atât în cursul zilei de ieri se şi externase din spital
Iulian Gogonea ,21 aprilie 2015,00:02 nr. afisari:2089

Albinele sunt insecte harnice care ne  aduc mierea dar în unele situaţii ne pot aduce şi moartea. La un pas de deces s-a aflat un mehedinţean înţepat de nişte albine întărâtate. În cauză e vorba de un poliţist-stupar .
Bărbatul, de 38 de ani, din localitatea Şuşiţa, aparţinătoare comunei mehedinţene Grozeşti, a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul din Craiova, în stare gravă, după ce a fost înţepat de mai multe albine.Pentru că ambulanţa de la Strehaia era plecată la un alt caz, s-a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD pentru a fi transportat de urgenţă la Craiova, starea pacientului fiind deosebit de gravă.

Stuparul a fost muşcat de limbă şi respira  foarte greu. Potrivit stuparilor reacţiile la înţepăturile de albine sunt extrem de periculoase, putând progresa spre şoc anafilactic, o situaţie care poate aduce moartea persoanei în cauză.
Contactat telefonic, primarul Gheorghe Coman ne-a declarat că persoana înţepată  de albine a scăpat cu bine, mai mult decât atât în cursul zilei de ieri se şi externase din spital. În cauză e vorba de un poliţist.

Mai exact cel păţit este adjunctul şefului de post din comună, Gheorghe Anghel :
A scăpat cu bine şi a şi ieşit din spital. Eu nu prea ştiu amănunte dar din câte am aflat cică se afla la stupina lui când a fost înţepat de albine . Dumnealui are circa 20 -25 de stupi dacă nu mă înşel. În ziua respectivă se afla la prisacă , umbla  într-un stup, să mute nişte rame cu albine , să le dea sirop nu ştiu exact. La un moment dat cică l-ar fi  sunat cineva pe telefonul mobil. Atunci dumnealui şi-a dat masca jos ca să poată să vorbească la telefon şi atunci a fost înţepat de albine. Ştiu că l-a luat Salvarea şi l-a dus la spital . Nu ştiu dacă e alergic la înţepăturle de albine. Bine că a scăpat cu viaţă, asta e important!
Ne-a declarat, ieri, primarul comunei Grozeşti , Gheorghe Coman

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj