Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Au ca prioritate să aducă bani din amenzi, nu să ne protejeze
Poliţia Comunitară Severin investighează ruperea unui arbore
Poliţia Locală Severin e mult mai activă atunci când trebuie să amendeze şoferii care parchează ilegal. Atunci ,,organele abilitate” nu iartă nimic căci nu-i aşa e nevoie de bani mulţi la bugetul local. Asta e prioritatea lor, amenzile de circulaţie ! Când însă e vorba de vegheat spaţii verzi în municipiu dai cu puşca după un poliţist comunitar!
Iulian Gogonea ,15 aprilie 2015,00:03 nr. afisari:1681

A fost rupt un arbore în buricul Severinului  iar Poliţia Comunitară nu cunoaşte făptaşul. Un stejar plantat pe strada Traian a fost pur şi simplu rupt de la mijloc. Arborele fusese sădit în urmă cu câţiva ani. Acum, reprezentanţii Poliţiei Locale fac anchetă pentru a-i găsi pe vinovaţi.Actele de vandalizare a domenului public sunt destul de rare la nivelul municipiului Drobeta-Turnu Severin. Totuşi există şi excepţii. Aşa s-a întâmplat şi săptămâna trecută când cineva a rupt de la mijloc un stejar plantat pe strada Traian. Revoltaţi au fost nu numai reprezentanţii autorităţilor locale, dar şi trecătorii:

Barbari, nu mă sfiesc să folosesc termenul, care reprezintă imbecilitatea extrem de mică în urbe.
A spus un  cetăţean

Acest stejar se va putea recupera, dar în ani de zile, soluţia este fie printr-o badijonare a lui şi tratarea cu mastic să îşi revină în timp, fie tăierea, după care vor pleca alte ramuri, însă nu va mai putea să devină stejarul care a fost decât în 3-4 ani
A declarat Gheorghe Stăiculescu , director administrare spaţii verzi

Astea sunt gesturi total izolate, eu sunt convins că 99,99% dintre severineni au grijă de ceea ce facem, din nefericire sunt şi asemenea gesturi, dar nu vom dispare şi dimpotrivă vom lupta în continuare pentru a îngriji ceea ce facem pentru Severin, pentru că facem din banii noştri şi este păcat.
A declarat Constantin Gherghe , primar Dr. Tr. Severin

Poliţiştii locali încearcă să dea acum de urma autorului actului de huliganism:
În primul rând avem de gând să înteţim ritmul de patrulare pentru a împiedica săvârşirea unor acte de vandalism şi cu ajutorul camerelor de monitorizare o să încercăm să prindem pe făptuitori, iar în situaţia în care vom reuşi să îi identificăm vor suporta consecinţele.
A declarat  Gheorghe Sfinţescu, director adjunct Poliţia Locală Severin

Municipiul Drobeta-Turnu Severin este prevăzut şi cu un sistem de monitorizare video. De precizat că Poliţia Locală Severin e mult mai activă atunci când trebuie să amendeze şoferii care parchează ilegal. Atunci ,,organele abilitate” nu iartă nimic căci nu-i aşa e nevoie de bani mulţi la bugetul local. Când însă e vorba de vegheat spaţii verzi dai cu puşca după un poliţist comunitar.

Maşini ridicate de Poliţia Locală

Mai multe maşini au fost ridicate, săptămâna trecută, de pe domeniul public al municipiului. Este vorba despre autoturismele care erau expuse spre vânzare pe strada care duce către platforma industrială Celrom. 16 somaţii au fost emise de către poliţişti locali, iar două maşini au fost ridicate. Proprietarii sunt acum buni de plată, căci transportul şi staţionarea unui astfel de vehicul costă o sumă consistentă. Poliţiştii locali au luat la ochi maşinile expuse spre vânzare pe domeniul public.

Este vorba despre autoturismele staţionate pe domeniul public în zona care duce către platforma industrială Celrom:
S-au constatat că sunt foarte multe maşini expuse la vânzare, fapt care contravine prevederile hotărârilor Consiliului Local 220, care prevede că maşinile expuse la vânzare trebuie să fie staţionate în locuri special destinate. Primăria a pus la dispoziţia acestor proprietari de maşini un loc anume destinat unde pot să le expună spre vânzare. Deoarece aceste maşini nu respectă prevederile hotărârii consiliului local, în cursul zilei de ieri, au fost somate, deşi procedura de ridicare a lor nu prevede în mod expres acest lucru, dar am zis să dăm dovadă de îngăduinţă, iar în cursul zilei de astăzi maşinile care nu s-au supus somaţiei sunt ridicate, transportate la locul special destinat pentru maşinile care sunt stocate pe Serpentina Roşiori, nr. 1-3, iar în vederea recuperării acestor autovehicule va trebui plătită taxele de  transport în valoare de 300 de lei şi plus sancţiunea contravenţională pentru fapta săvârşită.
A declarat Gheorghe Sfinţescu,  director adjunct Poliţia Locală

Cei mai mulţi proprietari s-au conformat, iar vehiculele au fost mutate din această zonă. Cei care nu au răspuns somaţiei poliţiştilor locali trebuie, acum, să scoată sume consistente de bani din buzunar pentru a-şi recupera maşinile.

E un lucru foarte bun pentru că era restricţionat traficul şi nu se putea desfăşura activitatea în mod corect la întreprindere, dar totuşi ar trebui găsită o soluţie şi pentru oamenii care îşi duc viaţa de pe o zi pe alta vânzând şi ei o maşină şi aşa mai departe.
A spus un severinean

Reprezentanţii Poliţiei Locale au mai precizat că au de gând să monitorizeze permanent zona pentru a se asigura că autoturismele nu vor mai fi expuse abuziv spre vânzare pe domeniul public.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj