Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Părintele Ilie Ursu a fost înmormântat la Orşova
Iulian Gogonea ,18 martie 2015,00:03 nr. afisari:1578

Zeci de credincioşi orşoveni l-au condus sâmbătă pe ultimul drum pe părintele Ilie Ursu (14 aprilie 1941-12 martie 2015), fost paroh al bisericii cu hramul “Sf. Nicolae” din municipiul Orşova . Slujba prohodirii a fost săvârşită în biserica de suflet a răposatului slujitor al Altarului de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.Împreună cu Preasfinţia Sa, iubitului păstor de suflete i-au adus un ultim omagiu preoţi din parohiile învecinate. Amintim pe părintele Mihai Zorilă, paroh al parohiei orşovene Tufări şi consilier economic al Episcopiei Severinului, un prieten apropiat al regretatului slujitor al Domnului, şi pe părintele Iulian Nedelcu, actualul paroh al bisericii “Sf. Nicolae” şi consilierul sectorului Cultural al Centrului eparhial din Drobeta- Turnu Severin, alături de care vrednicul de pomenire preot şi-a continuat slujirea liturgică chiar şi după pensionare.Pr. Iulian Nedelcu a vorbit la finele slujbei despre cel pe care l-a avut vreme de peste 10 ani colaborator apropiat:

În aceste zile, glasul clopotului a umplut văzduhul de tristeţe, anunţând sfârşitul obştesc al unui slujitor al Domnului, mult preţuit de comunitatea noastră. Vestea plecării dintre noi a părintelui Iliei Ursu ne-a afectat profund. În biserica ce poartă amprenta sufletului cald şi a mâinilor vrednice ale părintelui, l-am aşezat în straie strălucitoare, după datina strabună. Părintele Ilie s-a dăruit cu zel misiunii preoţeşti. După ce a primit Taina Preoţiei în anul 1963 pe seama parohiei Prigor, filia Putna, din Caraş-Severin, în scurt timp s-a îngrijit de ridicarea şi împodobirea a două biserici. Mitropolitul Nicolae Corneanu văzând râvna sa, l-a distins cu rangul de iconom stavrofor. După 17 ani a fost trimis la Dubova unde a ridicat din temelie şi a pictat actuala biserică. În 1984 vine la Orşova la biserica noastră, pe care a înfrumuseţat-o cu veşmânt pictural. Din pricina multelor griji pastorale, de multe ori a uitat să mănânce, dar niciodată nu a dat uitării slujirea sa preoţească, ci a lucrat pentru buna sporire a Casei lui Dumnezeu.

În încheiere, Preasfinţitul Părinte Nicodim le-a vorbit celor prezenţi despre valoarea Preoţiei şi despre modul frumos în care şi-a asumat-o părintele Ilie Ursu, dovedindu-se un slujitor destoinic al lui Hristos. Părintele Episcop i-a îndemnat pe credincioşi să îi cinstească pe preoţi, ca pe unii care sunt reprezentanţi ai lui Dumnezeu pe pământ şi mijlocesc pentru dobândirea bunului cel mai de preţ al creştinului, mântuirea sufletească.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj