Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Medicii din Mehedinţi, apel la preşedintele României
Aceştia vor depolitiziarea administraţiei spitalelor
Vera IONESCU ,26 februarie 2015,00:05 nr. afisari:1350

Medicii mehedinţeni au transmis o petiţie preşedintelui României, Klaus Iohannis, prin care îi cer sprijinul pentru depolitizarea administraţiei spitalelor. Medicii spun că doar aşa se poate asigura un manageriat eficient.
Preşedintele Colegiului Medicilor (CM) Mehedinţi, dr. Cristian Jianu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că desemnarea membrilor structurilor de conducere ale unităţilor spitaliceşti trebuie făcută de colectivele din care aceştia fac parte pe criterii de competenţă, “fără condiţionări sau ingerinţe de natură politică”.

Numai aşa se poate asigura un manageriat eficient şi revigorarea sistemului de sănătate, până acum tributar unor interese de partid sau de grup.
A explicat Jianu

Acesta a mai afirmat că iniţiativa Ministerului Sănătăţii de a reforma sector de sănătate este binevenită, dar ea nu trebuie să se rezume doar la descentralizarea sistemului spitalicesc, ci şi să-l depolitizeze, acest lucru fiind în avantajul populaţiei.

Dacă va fi implementată propunerea noastră nu se vor mai înregistra suspiciuni legate de alocarea preferenţială a fondurilor financiare pentru serviciile spitaliceşti, pentru aprovizionarea de aparatură medicală, medicamente, materiale sanitare şi servicii auxiliare.
A justificat Jianu

Preşedintele Colegiului Medicilor Mehedinţi crede numai susţinute de preşedintele Klaus Iohannis administraţiile spitalelor vor putea stopa “sifonarea banilor” în beneficiul unor partide politice, “practică prin care este afectată sănătatea publică şi care pune în pericol vieţile bolnavilor”.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj