Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Viceprimarul liberal Daniel Cârjan (stânga) vrea să-l doboare pe primarul Gherghe (dreapta)
Liberalii vor să-l dea jos pe primarul Gherghe
Iulian Gogonea ,26 martie 2015,00:05 nr. afisari:1892

Ţara arde şi baba se piaptănă! După 6 ani, liberalii  şi-au adus şi ei aminte că primarul Severinului, Constantin Gherghe, ar fi în ilegalitate şi trebuie destituit urgent din funcţia de primar. La propunerea liberalilor, un grup de  consilieri locali din CL Drobeta-Turnu Severin a votat un proiect de hotărâre privind luarea la cunoştinţă a stării de incompatibilitate a primarului municipiului Constantin Gherghe, constatată de Agenţia Naţională de Integritate în urmă cu şase ani. De cealaltă parte primarul Constantin Gherghe susţine că  are legea de partea sa. Este vorba de  hotărâri judecătoreşti care îi sunt favorabile aşa  că  din punctul său de vedere poate să facă verificări cine vrea,  căci  nu e nicio problemă.

Liberalii i-au pus gând rău primarului Severinului, Constantin Gherghe şi vor să-l dea jos din funcţie. Concret, la propunerea consilierilor liberali, în cadrul unei şedinţe extraordinare, Consiliul Local al municipiului Drobeta-Turnu Severin a luat la cunoştinţă de actul emis de Agenţia Naţională de Integritate privind starea de incompatibilitate a primarului Constantin Gherghe. Documentul a fost transmis Consiliului Local al municipiului Drobeta-Turnu Severin în anul 2009, dar consilierii locali nu au luat act de acest fapt timp de şapte ani, întrucât edilul a fost susţinut de majoritatea consilierilor.

Nu s-a luat niciodată act de decizia ANI, iar în şedinţa de consiliu am vrut să reparăm o greşeală comisă în urmă cu mai mulţi ani , să punem pe ordinea de zi pentru a îndeplini o chestiune procedurală pentru că nu vrem ca şi noi consilierii să fim în ilegalitate. În momentul acesta evident, că decizia punerii în aplicare sau nepunerii în aplicare a unui asemenea raport aparţine prefectului, Agenţiei de Integritate, organisme competente să ia asemenea decizii.
A declarat viceprimarul liberal al municipiului Drobeta-Turnu Severin, Daniel Cârjan

Actul de constatare a stării de incompatibilitate a fost transmis Primăriei Turnu Severin la data de 2.08.2009 şi semnala starea de incompatibilitate între funcţia de primar al municipiului Turnu Severin şi calitatea de avocat exercitată de către Constantin Gherghe în cadrul Baroului Mehedinţi. Practic, în termen de 15 zile de la câştigarea alegerilor din 2008, Constantin Gherghe ar fi trebuit să depună la Baroul de Avocaţi Mehedinţi o cerere de suspendare, orice activitate remunerată fiind incompatibilă cu funcţia de primar, dar nu a făcut-o.

Gherghe nu se teme de verificări

Primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin, Constantin Gherghe susţine că în favoarea sa, are hotărâre judecătorească şi un document al ANI, emis după actul de constatare a incompatibilităţii, care i-a permis să participle la alegerile din 2012, pentru un nou mandat de primar.

Ştiu un singur lucru, că sunt hotărâri judecătoreşti în instanţa de contencios administrativ, există chiar acceptul dat de Agenţia Naţională de Integritate înainte de a candida în 2012 privind faptul că nu există nicio interdicţie de a candida. Înaintaţi actele, să se ia act de ele, nu am nimic împotrivă, să facă verificări cine vrea, nu e nicio problemă.
A declarat Constantin Gherghe în cadrul şedinţei extraordinare a CL Turnu Severin

Proiectul privind incompatibilitatea lui Gherghe, care a fost aprobat cu 14 voturi, a fost înaintat secretarului Primăriei Drobeta-Turnu Severin, Agenţiei Naţionale de Integritate şi prefectului judeţului Mehedinţi.

Până în acest moment nu cunosc despre ce anume este vorba, nu cunosc ce conţin acele materiale, când le voi primi, voi da un răspuns oficial.
A declarat marţi, prefectul Nicolae Drăghiea

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj