Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Nicolae Veronica- traseista politică nu e în apele ei în aceste zile pentru că a pierdut un concurs important
Înfigăreaţa Vera Nicolae a pierdut examenul pentru şefia ISJ Mehedinţi
Iulian Gogonea ,16 martie 2015,00:00 nr. afisari:3803

Ajunsă  preşedinte PLR Mehedinţi , un partiduleţ încropit pe genunchi, traseista politică Nicolae Veronica nu s-a mulţumit cu ciolanul de director la Casa Corpului Didactic Mehedinţi ci a dorit să ajungă inspector şcolar general judeţean. A uitat, însă, că şeful cel mare este PSD-ul,  ori a ştiut, dar a mers aşa la plesneală,  să-şi încerce norocul.  Cum , necum , concursul organizat la Bucureşti pentru acest post a fost câştigat, aşa cum era previzibil, de omul PSD-ului, adică de inspectorul şcolar general interimar  Mirela Pintea Enea, fostă crainică tv la televiziunea baronului arestat Adrian Duicu.

Veronica Nicolae , traseista politică disperată după ciolan , nu e în apele ei în aceste zile. Motivul, a pierdut concursul pentru funcţia de şef la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi, susţinut la Bucureşti alături de 5 contracandidaţi.
În pofida tinereţii sale Nicolae Veronica a schimbat partidele ca pe ciorapi în funcţie de interesele personale. Iniţial s-a remarcat ca activist PDL în CL Drobeta- Turnu Severin. În următorul mandat 2012-2016, la început de drum ,  a trădat PDL-ul şi a trecut de partea PSD-ului şi a baronului Adrian Duicu. Aşa se explică de ce imediat a fost cocoţată ditamai directorul la Casa Corpului Didactic Mehedinţi.

O scurtă perioadă, pe vremea când se clocea la guvern  ordonanţa  traseiştilor , Nicolae Veronica poza în consilier local severinean independent. La un moment dat s-a hotărât să demisioneze din postul de consilier local . Asta însă n-a însemnat nicidecum retragerea din politică ci ,,un nou început” . În fapt ,  ca să-şi protejeze fotoliul călduţ de director la Casa Corpului Didactic Mehedinţi , Nicolae Veronica s-a dat cu cealaltă putere, cu cei din gruparea lui Tăriceanu şi peste noapte a devenit preşedintele organizaţiei judeţene a unui partid înfiinţat doar pe hârtie.  Este vorba de aşa-zisul  Partid  Liberal Reformator Mehedinţi unde cel mai probabil,  există mai mulţi conducători decât simpli membri.

,,Pălăria” cea mare de la ISJ Mehedinţi a fost tot pentru PSD  

Câştigătorul  concursului  a fost declarat , aşa cum era previzibil , omul PSD-ului şi  fostă crainică la televiziunea baronului Adrian Duicu,  Mirela Pintea Enea. Aceasta fusese instalată de partidul stat   inspector şcolar general judeţean dar cu titlu interimar . Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Mirela Pintea Enea, cea care a deţinut, până acum, postul de inspector şcolar general,  a obţinut la concurs nota 8,40. Ceilalţi cinci candidaţi care  s-au înscris pentru postul de inspector şcolar general, nu au trecut de baremul minim, adică de  nota 7.

La concursul organizat de Ministerul Educaţiei pentru ocuparea posturilor de inspector şcolar general care a avut loc săptămâna trecută, mai exact vineri, s-au înscris în cursă actualul inspector şcolar general adjunct al ISJ Mehedinţi, Simona Tatomir, fostul director al Colegiului Naţional Traian, Cristian Harcău, actualul director al Casei Corpului Didactic, Veronica Nicolae, Sanda Baboniu – director al Colegiului Tehnic Domnul Tudor şi Marian Butuşină,  fost inspector şcolar.

 
Curs valutar BNR - 21-07-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj