Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
Drum blocat, rută ocolitoare
Iulian Gogonea ,6 aprilie 2015,00:20 nr. afisari:1658

Legătura dintre judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin este îngreunată pe o arteră de circulaţie din cauza unor alunecări de teren. Stânci imense, de peste 7 tone, au căzut pe carosabil blocând astfel circulaţia de două zile. Circulaţia pe DN 57 Orşova (Mehedinţi) – Moldova Nouă (Caraş- Severin) este blocată la km 65+600 de metri, în zona localităţii cărăşene Cozla (aproape de limita cu judeţul Mehedinţi). Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române precizează că măsura a fost luată de autorităţi în scopul asigurării siguranţei participanţilor la trafic prin prevenirea situaţiilor potenţial periculoase generate de căderile masive de stânci şi grohotiş pe carosabil.Locuitorii din Sviniţa (Mehedinţi), localitate aflată la graniţa cu judeţul Caraş- Severin, sunt foarte afectaţi de închiderea drumului.

O parte din ei lucrează la fabrica “Delphi” de la Moldova Nouă, care fabrică sisteme de distribuţii electrice şi electronice pentru producătorii de maşini din Europa. Acum, din cauza drumului închis, nu mai pot să ajungă la locul de muncă.
Şi proprietarii pensiunilor din Clisura Dunării sunt afectaţi având în vedere că o parte din clienţii acestora vin dinspre Timiş pentru a petrece sărbătorile pascale.
Localnicii reclamă indolenţa autorităţilor, care nu au luat măsurile necesare pentru a preveni această situaţie fiindcă încă din luna noiembrie a anului trecut au început să cadă bolovani pe carosabil în acel punct.

De altfel, problema alunecărilor de teren în Clisura Dunării este veche, în fiecare an, în mod special primăvara, au loc frecvent astfel de incidente care afectează circulaţia rutieră în zonă. Niciodată însă nu s-au alocat fonduri pentru această problemă, autorităţile rezumându-se doar la a rezolva fiecare incident în parte.Potrivit Centrului Infotrafic conducătorii auto sunt sfătuiţi să folosească o rută ocolitoare, DN57 Orşova – DN6 Iablaniţa – DN57B Oraviţa – DN57 Moldova Nouă. Pe traseu nu există însă niciun indicator care să prevină participanţii la trafic, astfel că mulţi dintre ei sunt nevoiţi să facă cale întoarsă când ajung în punctul critic de la Cozla.Bogdan Cotârlici, şeful Biroului de Comunicare din cadrul CNADNR, spune că se fac demersuri pentru ca circulaţia să fie deschisă în a doua jumătate din această săptămână.

 
Curs valutar BNR - 18-06-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj